S’evidencia la mala maror a l’Ajuntament de Vilanova del Camí

311

El ple municipal de dilluns passat a Vilanova del Camí ha tornat a posar damunt la taula la feblíssima línia que aguanta el govern de la ciutat. A l’alcaldessa Noemí Trucharte (PSC), que ha hagut de veure en els darrers mesos com des de les seves pròpies files es produïen situacions realment esperpèntiques, com la sorprenent marxa d’un dels líders històrics del socialisme vilanoví, Carles Majoral, o més recentment, incòmodes relacions amb algun dels seus propis companys del grup municipal, li han anat creixent els nans des de que va convertir-se en màxima representant dels vilanovins per la via de la moció de censura.

Les discrepàncies -sèries- ja es van produir arran del cas del carrer Cervantes, especialment amb el regidor d’Urbanisme, Juan M. Cividanes (IPV-VV), més partidari d’arribar al fons de l’assumpte. Però aquesta situació s’ha produït en més ocasions, ens expliquen fonts de diversos grups polítics “d’una i altra banda”. Al final, han acabat convertint-se en públiques, com ja es va poder veure a l’acte inaugural de la remodelació de la piscina de Can Titó, amb una criticada “placa inaugural” que no va caure gens bé a gairebé tots els regidors del govern.

Tot i això, Trucharte ha optat per no moure més del compte les aigües, esperant que aquests episodis puntuals no embrutin la ja de per sí complicada tasca de governar Vilanova entre uns partits polítics que no s’assemblen en res…

Sant tornem-hi amb la placa

Doncs la placa va tornar a ser protagonista. Les forces de l’anterior govern (Vilanova 365, ERC i CiU) van introduir una moció d’urgència per demanar al govern la retirada de la placa inaugural de les piscines, col.locada amb “amb afany de protagonisme” i “pompa inusual”, va dir el regidor Jordi Barón, tot recordant que era l’obertura d’una remodelació, no una “inauguració de fet”.

Si bé Imma González (Decide) va treure ferro afirmant que “potser no l’haguéssim posat però no m’incomoda que hi sigui”, i el PSC, per via de Kilian Tomàs, aclaria que en molts altres indrets figura una placa amb el nom de l’alcalde del moment, amb la qual cosa “es vol magnificar un gest simplement protocol·lari”. vet aquí que Cividanes va decidir donar suport a l’oposició, molt crític amb Trucharte. O sigui, que la placa s’haurà de treure, perque IPV va resultar decisiu en aquesta votació.

Desacord també amb la nova zona comercial i residencial

L’evident fractura no només es va veure en aquest punt. També en una moció que IPV va presentar qüestionant la gestió del propi govern en relació al projecte d’urbanització comercial i residencial a l’entorn de la Scorpia.

Urbanisme de la Generalitat ja li ha donat el vist-i-plau, després de dos anys de negociacions, però Cividanes considerava -a través de la moció- que el projecte cal refer-lo amb millores com distàncies més àmplies entre les edificacions i els límits de les parceles “per no tenir un nou Camp del Rei”. El regidor reconeixia obertament al ple “discrepàncies a l’equip de govern”, per acabar concloent que el seu grup polític “no està en venda, ni per aventures urbanístiques ni per aconseguir un titular electoral de cara al maig”. Fins i tot Cividanes reptava Trucharte a fer-lo fora del govern. Viure per veure.

En tot plegat, qui es frega les mans és l’exlalcaldessa, Vanesa González, per a qui “la imatge de divisió, accentuada amb diversos vots molt diferenciats en temes com el desenvolupament urbanístic dels terrenys del sector PMUr3 o la retirada de la placa de la piscina, se suma a la constant improvisació en la gestió municipal en la qual s’ha instal·lat el govern des del seu naixement”. Per a González “la falta d’estabilitat perjudica greument a Vilanova i la seva ciutadania”.