Segona edició del Milà Fashion Day

82

Dimarts 21 de maig l’Institut Milà i Fontanals va oferir la segona edició del Milà Fashion Day, una desfilada on l’alumnat de segon curs del mòdul d’FP Dual Tècnic creador de moda (Fabricació i ennobliment de productes tèxtils) va presentar les col·leccions de moda creades al llarg de tot el curs. L’espectacle va tenir una molt bona acollida tant per part dels alumnes com del professorat, que van omplir el gimnàs de l’institut per la desfilada.

Les alumnes Marina Puig i Maria Gallego van idear tres “looks” on van aplicar els coneixements adquirits amb les assignatures del cicle Fabricació i ennobliment de productes tèxtils: Moda i tendències, Materials, Filatura, Tissatge de gènere de punt, Estampació, Acabats, Blanqueig i Tintura, i Patronatge i Confecció. Van crear peces inèdites de gènere de punt utilitzant les màquines tricotoses rectilínies i van donar un clar èmfasi al reciclatge i la reutilització de peces de roba, adaptant roba vella a les noves propostes.
En aquesta segona edició es va poder comptar amb la col·laboració de l’Escola Pia, en què alumnes i professores del PFI d’Auxiliar d’imatge personal, perruqueria i estètica, es van encarregar dels pentinats i del maquillatge dels models de la desfilada, un treball que seguia l’estètica global del “look” marcat per les dissenyadores, mantenint en tot moment l’expressió del que les creadores van voler transmetre.