Santa Coloma tindrà càmeres a la deixalleria per sancionar els qui llencen les escombraries de forma descontrolada

23 de març de 2023

Santa Coloma de Queralt instal·larà càmeres de videovigilància a la deixalleria per posar solució al mal ús que es fa de les àrees d’emergència del municipi, on s’hi realitza el servei de recollida porta a porta.

Tot i que la majoria dels veïns i de les veïnes utilitzen el servei de forma correcta, algunes persones encara recorren a les àrees d’emergència o a l’entrada de la deixalleria per abocar els residus de manera descontrolada i sistemàtica, dipositant els residus sense reciclar, fet que ha comportat, que durant els últims mesos, s’ha produït un augment de la fracció rebuig, en contra de la disminució de la matèria orgànica.

Aquesta situació, no només suposa una major despesa en la neteja d’aquests punts, sinó també un focus de problemes d’higiene i molèsties.

Després que el Consell Comarcal de la Conca de Barberà decidís engegar una prova pilot a la deixalleria de Montblanc l’any passat, ara s’ha cregut convenient col·locar càmeres a la resta de municipis que realitzen el porta a porta i que tenen deixalleria, amb l’objectiu d’estendre un projecte comarcal, la inversió del qual ha estat d’uns 30.000 euros.

Cal destacar que la instal·lació d’aquestes càmeres va acompanyada d’una modificació de l’ordenança reguladora de la recollida de residus d’aquests municipis, per tal de sancionar, si així ho consideren oportú, i eradicar l’incivisme.

Cal recordar que les àrees d’emergència són un servei al qual s’ha d’utilitzar de manera puntual dipositant la brossa separada correctament i de manera excepcional en cas que no es pugui treure el residu el dia que toqui el porta a porta.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb l'anunciada reobertura, l'Hotel Ciutat d'Igualada tindrà sortida?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta