Santa Coloma aposta per fer del nucli antic una illa de vianants

6 d'agost de 2021

L’Ajuntament de Santa Coloma insisteix en la idea de fer que el nucli antic del poble sigui una illa de vianants. El trànsit al nucli antic ja està regulat, amb limitació de velocitat a 10 km/h i amb prioritat sempre per als vianants. Així doncs, dins d’aquest perímetre només hi poden entrar els veïns de la zona o aquells que tinguin permís per fer-ho, a més del vehicles comercials per fer càrrega i descàrrega dels seus productes. Actualment ja és així, però des de l’Ajuntament avisen que reforçaran les mesures perquè es compleixi.

Reorganització de la Plaça del Portal
Una de les noves mesures que s’ha implementat per fer-ho possible és la reorganització de l’entorn de la Plaça del Portal. Amb la intenció de fer evident que a l’entrada del portal hi comença un espai amb prioritat per a vianants, s’ha pintat de color vermell fosc la zona d’accés al portal. Així, es vol que els cotxes que el travessen, que fins ara en alguns casos anaven a altes velocitats, redueixin la marxa i augmenti la seguretat dels vianants que hi passegen.

Amb aquesta nova senyalització també s’ha aprofitat per posar-hi dues grans torretes, amb plantes, per fer l’espai més acollidor, i s’han habilitat un parell de bancs ben a prop per facilitar que la gent pugui seure. Aquesta reorganització també permetrà que una pastisseria que està ubicada en aquesta zona del poble pugui disposar d’una petita terrassa, que fins ara no en tenia.

Finalment, aprofitant tots aquests canvis, especialment la senyalització amb pintura, s’ha aprofitat per millorar els passos de zebra que van de la carretera de Montblanc al mateix portal. Fins ara, per creuar aquesta zona s’havia de fer amb dos trams, de la carretera a la rotonda i de la rotonda al portal. El nou pas de zebra va directament de la carretera al portal i això augmentarà la comoditat dels vianants.

Pàrquing gratuït en horari comercial
Una altra de les mesures que impulsa l’Ajuntament és fomentar l’ús de l’espai de pàrquing de la Plaça Major i de vehicles alternatius al cotxe com és la bicicleta. Amb això es vol aconseguir una reducció dels cotxes mal aparcats pel centre del poble, per garantir la convivència i el benestar de totes les parts i sobretot per motius de seguretat. Malgrat tot, també és cert que s’han de tenir en compte les noves dinàmiques de mobilitat on s’ha de poder facilitar l’ús del cotxe per als usuaris comuns dels establiments. És per això que es plantegen franges d’estacionament gratuït al pàrquing de dilluns a diumenge. En concret, el pàrquing tindrà accés lliure entre 9 i 14 del matí i les 17 i les 19h, horaris en què els comerços estan oberts. Cal recordar que el pàrquing té accés directe amb ascensor a la Plaça Major i això augmenta la comoditat d’aquells que van carregats amb la compra.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta