10.4 C
Igualada
Dimarts, maig 11, 2021

Sant Martí Sesgueioles s’agermana amb la ciutat italiana de Patrica

Del 21 al 23 de juny va tenir lloc la segona trobada de pobles agermanats, entre Patrica i Sant Martí Sesgueioles, al municipi italià. A la trobada hi van assistir l’alcaldessa Rosa Narbona, la primera tinent d’alcalde Anna Sala i la regidora de Cultura Montserrat Franch.

La visita va tenir com a objectiu polir els detalls del projecte d’agermanament i posar de manifest els trets comuns que comparteixen els municipis, així com fomentar l’intercanvi d’experiències en aquestes matèries comunes.

L’estada va ser possible gràcies a una subvenció de Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fer possible l’agermanament entre els dos municipis. La propera visita està previst que sigui per part de Patrica, el pròxim maig de 2020.

Estada per a compartir trets comuns i forjar el projecte conjunt
El primer dia, divendres, es va fer una ruta pel polígon industrial i per les empreses de Patrica, i acte seguit una ruta per tal de conèixer el municipi; el dia va finalitzar amb un sopar amb els responsables del Consistori.

A les 10 del matí de dissabte, va tenir lloc l’acte institucional a l’Ajuntament, amb la signatura del document d’agermanament. L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles va rebre com a regal una litografia de La Comuna i un llibre de poemes. A la tarda es va continuar la ruta pel municipi, i l’alcaldessa i les regidores van conèixer la Banda de música. El grup, d’unes 50 persones, van tocar un pasdoble en honor a la visita, i es van comprometre a tocar Els Segadors a la seva visita a Sant Martí Sesgueioles, probablement el pròxim maig de 2020.

Finalment, el diumenge 23 de juny es va celebrar el Dia de Corpus. Durant el recorregut pel municipi, l’alcaldessa i les regidores van acompanyar els representants de l’Ajuntament pels carrers de Patrica, que estaven decorats amb flors, la coneguda In Floratta.

Un agermanament vinculat a Monsenyor Valentí Miserachs
Malgrat ser municipis amb clares diferències demogràfiques, tenint en compte que Patrica té 3100 habitants i Sant Martí Sesgueioles 350, els dos tenen en comú la figura de Monsenyor Valentí Miserachs.

Mn. Valentí és un santmartinenc internacional, que ha fet tot el seu servei eclesial a Roma. Allà ha estat un dels catalans més rellevants dels darrers temps, ja que durant disset anys va ser president del Pontifici Institut de Música Sacra (PIMS), i és canonge i mestre de capella de la Basílica Major de Santa Maria de Roma. L’any 2016, i coincidint amb els 50 anys de la seva ordenació, se’l va nomenar fill il·lustre en un acte a Sant Martí Sesgueioles.

Paral·lelament, Mn. Valentí és “cittadino onorario” de Patrica, i va ser el successor de Sr. Licinio Refice, nascut a Patrica, anterior mestre de la Basílica Major de Sant Maria de Roma.

Està previst que la visita del mes d’octubre, de Patrica a Sant Martí Sesgueioles, coincideixi amb la presentació de la nova música creada per Mn. Valentí a Barcelona.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El govern del Consell Comarcal i el comitè d’empresa arriben a un acord

Acord entre el govern del Consell Comarcal de l’Anoia i el comitè d’empresa. I ho fa unes setmanes després que els treballadors denunciessin "poca...

Vallbona i Agbar acorden la dotació d’uns fons de solidaritat

La setmana passada, l’alcaldessa de Vallbona d'Anoia, Meritxell Baqué, i David Gall, gerent d’Agbar, van formalitzar el conveni per la creació d’un fons de...

L'”STEM a punt” treballarà per potenciar les ciències entre infants i joves

Aquest dimarts i dimecres tindrà lloc el programa "Igualada STEM a punt", organitzat per l’Ajuntament d’Igualada en col·laboració amb TICAnoia. Igualada acollirà diverses activitats...

Esquerra torna a criticar el “desgovern” del Consell Comarcal

El principal grup polític del consell comarcal, Esquerra Republicana, ha emès un comunicat on considera “irresponsable” la gestió del PDeCAT i el PSC amb...

‘La vida sense la Sara Amat’, amb l’igualadí Biel Rossell, serà una sèrie de ficció per TV3

'La vida sense la Sara Amat' tindrà continuïtat en una sèrie de ficció, una coproducció de Massa d’Or Produccions i Ja Som Dos Produccions...
Compartir