20.8 C
Igualada
Dimecres, setembre 22, 2021

Sant Martí Sesgueioles s’agermana amb la ciutat italiana de Patrica

Del 21 al 23 de juny va tenir lloc la segona trobada de pobles agermanats, entre Patrica i Sant Martí Sesgueioles, al municipi italià. A la trobada hi van assistir l’alcaldessa Rosa Narbona, la primera tinent d’alcalde Anna Sala i la regidora de Cultura Montserrat Franch.

La visita va tenir com a objectiu polir els detalls del projecte d’agermanament i posar de manifest els trets comuns que comparteixen els municipis, així com fomentar l’intercanvi d’experiències en aquestes matèries comunes.

L’estada va ser possible gràcies a una subvenció de Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de fer possible l’agermanament entre els dos municipis. La propera visita està previst que sigui per part de Patrica, el pròxim maig de 2020.

Estada per a compartir trets comuns i forjar el projecte conjunt
El primer dia, divendres, es va fer una ruta pel polígon industrial i per les empreses de Patrica, i acte seguit una ruta per tal de conèixer el municipi; el dia va finalitzar amb un sopar amb els responsables del Consistori.

A les 10 del matí de dissabte, va tenir lloc l’acte institucional a l’Ajuntament, amb la signatura del document d’agermanament. L’Ajuntament de Sant Martí Sesgueioles va rebre com a regal una litografia de La Comuna i un llibre de poemes. A la tarda es va continuar la ruta pel municipi, i l’alcaldessa i les regidores van conèixer la Banda de música. El grup, d’unes 50 persones, van tocar un pasdoble en honor a la visita, i es van comprometre a tocar Els Segadors a la seva visita a Sant Martí Sesgueioles, probablement el pròxim maig de 2020.

Finalment, el diumenge 23 de juny es va celebrar el Dia de Corpus. Durant el recorregut pel municipi, l’alcaldessa i les regidores van acompanyar els representants de l’Ajuntament pels carrers de Patrica, que estaven decorats amb flors, la coneguda In Floratta.

Un agermanament vinculat a Monsenyor Valentí Miserachs
Malgrat ser municipis amb clares diferències demogràfiques, tenint en compte que Patrica té 3100 habitants i Sant Martí Sesgueioles 350, els dos tenen en comú la figura de Monsenyor Valentí Miserachs.

Mn. Valentí és un santmartinenc internacional, que ha fet tot el seu servei eclesial a Roma. Allà ha estat un dels catalans més rellevants dels darrers temps, ja que durant disset anys va ser president del Pontifici Institut de Música Sacra (PIMS), i és canonge i mestre de capella de la Basílica Major de Santa Maria de Roma. L’any 2016, i coincidint amb els 50 anys de la seva ordenació, se’l va nomenar fill il·lustre en un acte a Sant Martí Sesgueioles.

Paral·lelament, Mn. Valentí és “cittadino onorario” de Patrica, i va ser el successor de Sr. Licinio Refice, nascut a Patrica, anterior mestre de la Basílica Major de Sant Maria de Roma.

Està previst que la visita del mes d’octubre, de Patrica a Sant Martí Sesgueioles, coincideixi amb la presentació de la nova música creada per Mn. Valentí a Barcelona.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Òmnium Anoia homenatja a l’il·lustre calafí Alexandre de Riquer

Coincidint amb l’Any Riquer impulsat per la Generalitat de Catalunya, Òmnium Anoia ha organitzat per demà dijous 23 de setembre la presentació del llibre...

Capellades torna a tenir cinema

L’Ajuntament de Capellades ha signat un conveni de col·laboració amb La Societat La Lliga per poder tornar a gaudir d’una programació estable de cinema. D’aquesta...

Finalitzen les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt

L’Ajuntament d’Òdena va acabar aquest mes d’agost les obres d’adequació de les antigues escoles de l’Espelt, que han comptat amb un pressupost de 45.329,32€,...

Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern de Junts

Davant la minoria del govern de Junts, el grup municipal d’Igualada Som-hi tornarà a aprovar els pressupostos del govern municipal d'Igualada. Ho farà després...

Una dona gran traslladada a l’Hospital en estat “menys greu” per un nou atropellament al Passeig Verdaguer

Nou atropellament al Passeig Verdaguer d'Igualada, aquesta vegada al pas de vianants que hi ha entre el carrer Sant Magí i el Carrer d'Òdena....
Compartir