17.1 C
Igualada
Diumenge, abril 18, 2021

Sant Martí de Tous ja ho té tot apunt per acollir el DeLlegendes aquest cap de setmana

Sant Martí de Tous ja ho té tot a punt per arrencar l’11a edició del Festival de Llegendes de Catalunya i reconvertir-se en la Capital Catalana de les Llegendes. El certamen, que a partir d’enguany pren el nom de deLlegendes i l’organitza la companyia local Teatre Nu, viurà el gruix de la seva programació de divendres 3 a diumenge 5 i s’allargarà al llarg del juliol amb més espectacles i activitats. Per això s’acompanya del lema Un estiu ple de llegendes i convida a tothom, petits i grans, a gaudir de la tradició des d’una mirada contemporània a través de diferents formats artístics com ara narracions, concerts, dansa, titelles i teatre comunitari.

Aquesta edició s’ha adaptat a la situació provocada per la covid-19 amb aforaments reduïts dels espais d’actuació i una multiplicació del número de representacions per cenyir-se a tots els protocols sociosanitaris. A més, es garantirà la distància de seguretat, el fluxos de públic, l’ús de la mascareta i la higiene de mans amb la dispensació de gel hidroalcohòlic. Una altra mesura per fer front a la pandèmia ha estat la venda en línia i anticipada de les entrades, un fet que n’ha accelerat la compra.

Venda accelerada d’entrades
A un dia de l’inici del festival, molts espectacles ja estan exhaurits. Les primeres propostes en esgotar les localitats han estat l’icònic espectacle comunitari L’Apagada: Tous és misteri i el Circuit de llegendes al castell de dissabte a la tarda.

Pel que fa als espectacles d’aquest cap de setmana, plat fort del deLlegendes, encara es poden comprar entrades per assistir al Circuit de llegendes al castell de diumenge a la tarda amb les actuacions d’El Somni del Drac amb L’agència secreta de les paraules, la Companyia Titelles Vergés amb Far de Sant Sebastià, Cia. Sifó amb La Lloba, Lo Sacaire del Llobregat amb La Bossa de bou i Tarta Relena amb Ora pro nobis, un dels reclams d’aquest any; el Concert de llegendes Desmuntant Llobet de David Murgadas i Ángel Núñez de divendres al vespre i els espectacles familiars Llegendes a la plaça El repòs de la transhumància de Xip Xap Teatre i Històries i melodies del Pirineu de Duet Daura, les matinals de dissabte i diumenge, respectivament.

Les entrades valen 4, 6 o 8 euros (segons el tipus d’espectacle) i es poden adquirir fins a una hora abans de la representació al web del festival www.llegendes.cat. Els preus populars són possibles gràcies a la important aportació privada que ha patrocinat els diferents espectacles.

A la cerca de llegendes
Paral·lelament a la programació artística, i com a novetat, el festival deLlegendes posa a disposició del públic diverses activitats vinculades al descobriment de llegendes. Una d’elles és el mapa interactiu de llegendes dels Països Catalans que es podrà consultar via Google Maps. Es tracta d’un projecte ambiciós i col·laboratiu per recollir i ubicar al territori diferents relats que han anat passant de generació en generació. Pel festival ja n’hi haurà prop d’un centenar –la majoria de Sant Martí de Tous– i continuarà ampliant-se per mitjà d’un formulari disponible al web que recull dades com el títol de la llegenda, el poble i l’espai concret on s’ubica (una casa, un castell, un bosc…), una breu descripció de la història i enllaços a internet per trobar-la explicada.

Una altra proposta rau en trobar il·lustracions de llegendes per diferents racons del nucli antic. Les ha dibuixat l’artista tousenca Assumpta Codina i es convida a les famílies a buscar-les, descobrir-ne les històries, fotografiar-les i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #dellegendes. Entre tots els participants se sortejaran obsequis i activitats.
D’altra banda, dissabte al migdia el programa de cultura d’arrel popular i tradicional Mans de Catalunya Ràdio presentat per Quim Rutllant i Ester Plana s’emetrà en directe de 13h a 14h des de l’Espai Llegendes, a la plaça Manuel Girona. Comptarà amb la intervenció de diversos artistes del festival i l’actuació del grup Corrandes són corrandes, entre d’altres sorpreses.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Jaume Ripoll, director de Filmin: “Molts usuaris ens escrivien dient: ‘Gràcies, perquè ens heu salvat el 2020’”

No acostuma a ser fàcil creure’s aquell mantra de ‘les crisis són també oportunitats’, però si durant la pandèmia de la covid-19 hi ha...

Barraques GO! lliura el premi del vol en globus sortejat entre tots els participants

Barraques GO! ha lliurat aquest mes de març el premi d’un vol en globus per a 4 persones sortejat entre els participants de l’edició...

Ajuts extraordinaris per a preservar els edificis del nucli antic de Piera

Amb la voluntat d’incentivar la preservació dels edificis del casc antic i millorar-ne l’accessibilitat, l’Ajuntament ha aprovat les bases per a la concessió d’ajuts...

“Els polítics haurien de donar un cop de puny damunt la taula i dir prou a tantes plataformes del “No pel No”

El president de l’Associació Polígons dels Plans i expresident de la UEA, Ramon Felip, ha volgut aquesta setmana dir-hi la seva a l’entorn del...

Incendis sense ferits en dos locals de Piera

Aquesta nit han cremat totalment dos locals, baixos tots dos, al carrer Dr. Carles de Piera. Fins a la zona s'hi han desplaçat diverses...
Compartir