13.8 C
Igualada
Dimarts, novembre 24, 2020

Entrevista a Salvador Serra, avui comença el Camí Solidari per Càritas

“És important que la gent conegui la tasca i les necesitats que cobreix Càritas”

Soc igualadí, casat, amb dos fills i tres nets. Quan em vaig jubilar, fa quatre
anys, vaig entrar a Càritas Interparroquial com a voluntari i ara formo part
de la seva Junta. Diumenge començo a fer el Camí Solidari donant la volta a
Espanya fent campanya de recollida de fons per a les necessitats que atén Càritas.

Com sorgeix la idea del Camí Solidari?

Quan em vaig pre jubilar vaig fer el Camí de Santiago des de Roma. Posteriorment n’he fet d’altres, sempre arribant a Santiago. El mes llarg –tres mil dos cents quilometres- va ser des de Berlin. M’agrada molt caminar i veient les necessitats de Càritas Interparroquial em va semblar oportú fer una campanya de sensibilització i, si es pot, recollida de fons per a atendre les necessitats dels més desafavorits.

Com es recullen diners caminant?

A través de la premsa comarcal, les ràdios i la xarxa d’internet s’ha fet una campanya donant a conèixer el número de compte de La Caixa on fer donatius directament al compte de Càritas. A partir de cinc euros es poden fer aportacions posant com a referència Cami Solidari.

Es la caminada mes ambiciosa de les que ha fet?

Sense cap dubte. Són més de quatre mil dos cents quilometres i gairebé cinc mesos de viatge. Cal tenir en compte que vindré a casa per a pasar les festes de Nadal i després, a mitjans de gener tornaré on ho hagi deixat per tal d’acabar el projecte.

Dona la volta a la Peninsula per la costa?

Des d’Igualada, d’on sortiré dimenge a 1/4 de 10 del matí, desde la plaça de l’ajuntament després de votar, aniré a trobar la costa a l’alçada de Vilanova i la Geltrú. Des d’alla agafaré el GR64 fins on deixa d’estar marcat i aleshores seguiré camins fins a Algesires. Agafaré la Via Augusta que em portarà a Sevilla on iniciaré la Ruta de la Plata per Extrremadura i fins a Santiago. Aleshores faré el Camí del Nord a la inversa i després pel Camí francés fins a Logronyo i d’allà pel Camí català fins a Igualada.

Podem parlar que en part fa el Camí de Santiago a la inversa.

He triat aquest itinerari perque es terreny que conec i puc aprofitar els albergs per a dormir i fer mes fácil el projecte.

Quants quilòmetres te previst de fer cada dia?

De trenta a trenta cinc diàris. Unes set o vuit hores de caminar.

Sol?

Mes del noranta per cent el faré sol però hi ha llocs on hi tinc amics del Camí que m’han dit que m’acompanyaràn durant dues o tres jornades.

No hauria estat mes efectiu fer una aportació de diners equivalent a les seves despeses del viatge?

Es que no es tracta de recollir únicment uns diners de forma anónima, es tracta de sensibilitzar a tothom que es pugui de les necessitats d’una part de la nostra societat que necesita a Caritas per a poder sobreviure.

Hi col.laboren les seccions de Càritas de tot l’Estat?

Potser que alguns grups m’ajudin amb allotjament. La primera etapa per exemple que acaba a Vilafranca on arribaré a final de la tarda. Allà la secció de Caritas em deixarà dormir en un dels seus albergs.

Fora de Catalunya s’entendrà una campanya de recollida de fons destinada a Càritas Anoia Segarra?

Fora de Catalunya portaré un samarreta en castellà on diu Ayudame a ayudar. Si decideixen ajudar a la delegació de Càritas que tinguin mes aprop, ja hauré complert el meu objectiu de conscienciar.

El seu periple es podrá seguir per la xarxa?

Cada dia faré un resum de la jornada a Facebook per als més de quatre mil seguidors. També he creat un blog: caminosolidarioconcaritas.blogspot.com.es on hi penjaré les fotos del camí i les peripecies de cada jornada.

Va molt carregat?

Dotze quilos. Porto el minim però no he pogut baixar dels dotze quilos.

Te moltes necessitas Càritas?

Moltíssimes i la gent ho coneix poc. Cal ajudar a les families a pagar llum, calefacció, rebuts escolars, beques menjador…..

Amb la crisi va pujar molt el nombre de beneficiaris de Càritas. Ha revertit la situació?

Hem notat una disminució entre el col.lectiu d’inmigrants, però es mes deguda a que molts dels que ens necessitaven varen marxar als seus països.

Què hi fa vosté a Càritas…. quan no camina?

Porto la secció d’empresses amb cor. Vaig per les empreses demanant col.laboració.

Que podem fer els particulars per a mantener la capacitat d’ajuda de Càritas?

A part de les donacions periodiques, la gent col.labora a través de les campanyes especifiques. Si pensessim en una aportació anyal amb els diners sobrants, podríem asegurar el funcionament de Càritas.

Quantes vegades ha fet el Camí de Santiago?

Setze vegades. He fet totes les rutes i algunes les he repetit. El més dur per a la familia va ser el primer, però després han vist que caminar es la meva passió i m’ho accepten. Tinc la sort que la meva esposa ha estat peregrina amb mi i em dona suport.

Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Calaf recupera l’aigua potable després de tres mesos

Des del 17 d'agost, l'aigua de Calaf estava declarada no apta per a ús de boca per part del Departament de Salut Pública. El...

Ensurt en un restaurant d’Igualada per la mala combustió d’una caldera

  Petit ensurt aquest matí al Canaletes d'Igualada quan diversos veïns han alertat que sortia un fum estrany de la xemeneia i han avisat als...

La Diputació entrega l’estudi de mobilitat urbana sostenible a Calaf

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’ajuntament de Calaf l’Estudi de mobilitat sostenible de la població. Les propostes del treball tenen com a...

Jorba instal·la càmeres de videovigilància en diversos carrers

Aquesta darrera setmana l'Ajuntament de Jorba ha començat la instal·lació de sis càmeres de videovigilància a diverses ubicacions del municipi com a mètode dissuasiu...

Masquefa estrena dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics

L’Ajuntament de Masquefa ha endegat aquesta tardor un dels plans estratègics de l’actual mandat en matèria de sostenibilitat i d’aposta per a la transició...
Compartir