19 C
Igualada
Dimarts, setembre 21, 2021

Salut omple totes les cites per posar-se les últimes vacunes d’AstraZeneca disponibles a l’Anoia

No sembla que hi hagi massa reticència de la població a deixar-se posar la vacuna AstraZeneca, com propaguen alguns mitjans nacionals. A l’Anoia, no. Les últimes que queden disponibles a la comarca -cal veure què passa a partir de dilluns- s’acabaran avui, amb les vacunacions que es faran a l’Escorxador. Les cites que va fer aquesta setmana Salut es van omplir de seguida. “Això demostra que la gent, en general, ha assumit i entès que l’important és vacunar-se, i que els beneficis són molt més importants que els riscos”, apunten fonts de Salut consultades per La Veu.

Actualment, la vacuna AstraZeneca s’està posant al col·lectiu de 60 a 65 anys, del qual ja s’ha posat la vacuna la meitat (50,55%) de la població, i de 66 a 69 anys d’edat, que de moment es troba en el 14,65%. Les dades són oficials i corresponen a ahir al matí.
Val a dir que aquests percentatges corresponen a la primera dosi, amb la qual la persona vacunada ja té percentatge de protecció molt elevat.

L’Anoia es troba una mica per damunt de la mitjana catalana en el ritme de vacunació.
Ara mateix els equips d’atenció primària estan vacunant les persones d’entre 70 i 79 anys en els CAP’s i 32 punts habilitats als municipis de la comarca (veure quadre adjunt). Aquestes persones són avisades telefònicament, i se’ls administra Pzifer.
De moment, el percentatge d’aquest tram d’edat és del 24,94%.

Finalitzat el tram de 80 i més anys
Salut informa que ja s’ha acabat la vacunació als pacients de 80 anys i més, que ha arribat al 87,82% en primera dosi de Pzifer. Això no significa que ja estigui tot finalitzat, sinó que les persones que falten, o bé no han volgut posar-se la vacuna, o bé no se les ha trobat. Sempre que ho desitgin, s’han de posar en contacte amb Salut per administrar-los la vacuna. A la gran majoria els manca la segona dosi, que es posarà transcorregudes tres setmanes.

La resta de trams d’edat amb els quals ara es treballa són els ja comentats de 60 a 65 i 66 a 69 anys, amb AstraZeneca, a l’espai habilitat a l’antic Escorxador d’Igualada. En aquesta ocasió, les persones són avisades per Salut a través de SMS, preferentment, o trucades.

Cribratge massiu al Campus Universitari
El Departament de Salut i els campus de Vic i Manresa de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), el campus de la UPC a Manresa, i el campus d’Igualada de la Universitat de Lleida han fet aquesta setmana un cribratge massiu a la comunitat universitària de la Regió Sanitària de la Catalunya central amb un total de 10 punts de presa de mostres en els diferents campus universitaris.

A Igualada, els cribratges es van fer dimarts al Pla de la Massa i ahir dijous a la Teneria. Hi havia convocades aproximadament 550 persones entre estudiants, professorat i altres professionals.

Els grups d’edat d’entre 11 a 20 anys i de 21 a 30 anys són les dues franges amb major incidència de covid-19 però, per contra, si agafen la malaltia presenten un quadre clínic lleu o asimptomàtic. És per això que en el marc de l’estratègia de gestió de la pandèmia, des del Departament de Salut s’ha decidit impulsar els cribratges a la comunitat universitària per tal de poder arribar a aquests grups d’edat, detectar persones asimptomàtiques i tallar les cadenes de transmissió del virus.

El cribratge es realitzava per mitjà de PCR amb automostra nasal i s’oferia també la possibilitat de fer-se un test serològic ràpid per detectar anticossos, és a dir, si ja s’ha passat la malaltia.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Vilanova i Mongats treballaran per millorar les condicions de les colònies de gats

L’Ajuntament de Vilanova del Camí va signar el passat dijous un conveni de col·laboració amb l’entitat Mongats de Montbui amb la voluntat de millorar...

Oriol Solà és proclamat “Mestre en Gai Saber” a Barcelona

L'escriptor anoienc Oriol Solà i Prat ha esdevingut “Mestre en Gai Saber” a la ciutat comtal, concretament dels Jocs Florals de Sants, Hostafrancs i...

La Llacuna ja té l’estudi que detalla com activar locals i espais buits

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de la Llacuna un estudi per l’adequació i la dinamització temporals d’espais buits, principalment locals comercials...

Associats de Leather Cluster Barcelona exposen a París i Milà

Aquest mes de setembre es celebren dues de les fires més representatives per la indústria de la pell en l’àmbit de la moda, Première Vision i Lineapelle....

Els visitants tornen a fer net de vinyales en la 10a edició de la fira

La 10a edició de fira de la Vinyala d’Òdena ha tornat a aplegar milers de visitants amb ganes de menjar cargols. A les 10h...
Compartir