15 C
Igualada
Saturday, February 4, 2023

Salut inicia la campanya de vacunació de la grip

Salut ha iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació de la grip amb l’objectiu d’arribar al 75% de la població d’edat avançada. Enguany, totes aquelles persones majors de 70 anys rebran de forma simultània la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que els nivells de circulació del virus de la grip són “menors” en comparació amb l’època d’abans del coronavirus, però ha avisat que estan “augmentant”. “No sabem com serà, però serà diferent de la de l’any passat”, ha afirmat. Cabezas també ha apuntat que es concertarà sobretot entre els mesos de desembre i març.

Així, sota el lema ‘Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip’, el departament de Salut ha anunciat que compta amb un total de 1.570.000 dosis de vacunes – 120.000 més que l’any passat -, destinades a diferents col·lectius, entre els quals hi ha les persones de més de 60 anys, el personal sanitari i sociosanitari, les dones embarassades i les persones amb condicions de risc.

Aquesta campanya coincideix amb l’administració de la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19, que serà de Pfizer o Moderna. Fins ara, ja s’havia obert a les persones que viuen a les residències i a les immunodeprimides i, ara es facilita també a la població general de més de 70 anys.

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites o a través de La Meva Salut. Paral·lelament, també es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

Per tal de descongestionar els fluxos circulatoris als CAP, Salut ha explicat que ha tornat a habilitar punts de vacunació segurs en espais annexos i comunitaris. En concret, al marge d’aquests equipaments, n’hi haurà uns 385 arreu del país, entre punts externs i comunitaris (com centres cívics, casals, biblioteques, museus, pavellons, etc.) annexos i mòduls.

Compartir

Més notícies

A propòsit del 24 de gener, dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes

Aquest 24 de gener se celebrava el dia de Sant Francesc de Sales, Patró dels Periodistes, amb un ofici religiós, a la parròquia de...

“Els grans temes i els grans fets és millor desenvolupar-los a partir d’una única idea”

Entrevista a Paco Poch, productor de “Sis nits d’agost”, millor pel·lícula per a televisió als XIV Premis Gaudí El productor de cinema igualadí Paco Poch...

Vallbona promociona la gimcana virtual dels bandolers

L’Ajuntament de Vallbona d’Anoia està promocionant la gimcana virtual ‘Bandolers a la recerca del tresor’ a mitjans catalans de gran tirada com Descobrir Catalunya...

Últimes notícies