14.9 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

S’activa la campanya de prevenció d’incendis durant els treballs de sega del cereal
S

Publicitat

El Govern ha activat la campanya de prevenció d’incendis durant els treballs de sega del cereal. Enguany, com a novetat, l’operatiu compta amb una sala de coordinació des de Torreferrussa, a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Oriental) i un nou grup de difusió d’incidències. També hi participa el Grup de Suport Aeri del Cos d’Agents Rurals, per tal de millorar la detecció d’eventuals columnes de fum. A més, s’estableix que en el cas d’activació del nivell 3 del Pla Alfa no es podran fer tasques agrícoles amb picadores de palla acoblades a un tractor. Tenint en compte la sequera i les altes temperatures, la sega és una activitat agrària amb risc d’incendi perquè es fa amb altes temperatures, humitats baixes i una vegetació fàcilment inflamable.

El dispositiu s’allargarà fins al 31 d’agost, atès que durant aquest període es preveuen les setmanes més crítiques de l’any. L’operativa afectarà a l’Anoia i vuit comarques més: Segrià, Noguera, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra, Solsonès, Bages, i Conca de Barberà.

En cas que s’activi el nivell 1 del Pla Alfa, cal comunicar a la sala central del Cos d’Agents rurals l’inici i la finalització de les tasques agrícoles amb recol·lectora o embaladora entre les 14 h i les 17 h. La comunicació es pot fer a través d’un codi QR. En el nivell 2 del Pla Alfa, les picadores de palla acoblades a un tractor no es podran utilitzar entre les 12 i les 18 hores.

 

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies