18.8 C
Igualada
Dissabte, octubre 24, 2020

Rosa Narbona, alcaldessa de Sant Martí Sesgueioles: “A Sant Martí es respira optimisme, la gent està contenta”

Rosa Narbona és l’alcaldessa de Sant Martí Sesgueioles, on governa amb una sòlida majoria absoluta dels set regidors possibles en el consistori. Aprofitant la Festa Major del municipi, hem parlat amb ella sobre l’actualitat del poble i els projectes previstos.

Entrem en el darrer any de legislatura i malgrat haver estat al capdavant del consistori només durant dos anys, quina valoració es pot fer d’aquest mandat. Heu pogut dur a terme totes les propostes que portàveu en el vostre programa electoral?

La valoració és molt positiva. Crec que es respira optimisme i alegria, i això vol dir que la gent, en general, està contenta. La veritat és que ara veig que portàvem poques propostes al nostre programa, i que va ser un vot de confiança per part de la gent del poble. Ara, amb l’experiència d’aquests anys, estic segura que farem un millor programa electoral. Però el que és important, és que s’estan fent moltes coses per millorar el poble i la qualitat de vida de les persones.

D’aquí al proper mes de maig, quan hi haurà les eleccions municipals, quines actuacions al municipi queden per dur a terme.

Tot el que teníem previst està fet o en marxa. Ara el que tenim són molts projectes que volem ensenyar als santmartinencs/ques.

Quedaran pendents reptes per encarar-los en la propera legislatura?

Moltíssims. A nivell administratiu per ser una administració electrònica, transparent i participativa. A nivell de poble, volem millorar cada racó del municipi: el campanar i la seva plaça, el safareig, la zona esportiva, etc. Per nosaltres també és important que el poble creixi a nivell de persones, però sobretot a nivell econòmic. Com aconseguir-ho és un dels reptes que tenim ara mateix sobre de la taula.

Rosa Narbona es presentarà a la reelecció com a alcaldessa de Sant Martí?

Si l’equip té ganes, jo estaré encantada. Tal i com he dit abans, tenim molts projectes en marxa i els volem fer tots.

Viure en un municipi petit com Sant Martí Sesgueioles té els seus avantatges i els seus inconvenients, quin platet de la balança pesa més?

A nivell de relació amb les persones, és un avantatge; saps de qui o de què estàs parlant en tot moment, acció i reacció és immediata. Es creen complicitats amb les persones i accepten un no per resposta, perquè saben que quan és un sí, ho dius.

A nivell administracions, al ser un poble petit és més complicat, costa molt tenir serveis de qualitat. Hi ha molta burocràcia i tenim poc personal a l’ajuntament per gestionar-ho. Però un cop trobes la persona adient dins de l’administració, et fan un acompanyament molt útil i personalitzat.

El passat 1 d’octubre, Sant Martí de Sesgueioles va rebre de valent per defensar les urnes. Com es va viure al poble?

Aquell mateix dia, vam viure moltes sensacions en poques hores. Vam passar de l’alegria i el nerviosisme, a la sorpresa, l’enginy, el coratge i la força.
El més important de tot és que vam acabar la jornada electoral, que vam poder votar i que va sortir el que volíem la majoria. Vam tenir la sort de tenir fotògrafs professionals al poble i el recull d’imatges que ens ha quedat és fantàstic.

Aquests darrers 10 mesos, políticament parlant, han estat molt intensos i el paper dels alcaldes, en alguna ocasió, ha estat rellevant. Us heu sentit útils?

No sé si la paraula és útil. M’he sentit coherent amb les meves idees i amb el que vaig dir que faria: lluitar per la república. I també molt important, m’he sentit estimada; estimada per veïns i veïnes, per la família i pels amics.

Com a alcaldessa republicana, com veus el moment polític actual? Haurà valgut la pena tota la implicació de la gent?

Estem vivint un moment històric, evidentment val la pena tot l’esforç que fem i farem cada un de nosaltres. És un procés llarg, on necessitem tenir paciència, ser responsables i lluitadors. Hem de treballar per les persones que són a la presó i a l’exili, però també per nosaltres i els nostres fills. Si en moments de feblesa pensem: “volem tornar enrere, amb el que ens ofereix l’Estat Espanyol?”, estic segura que traurem forces per continuar lluitant. Volem un futur millor, i el tindrem!

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...

Una sessió particular

Intensa, caòtica i productiva, serien tres adjectius per qualificar la sessió deliberativa sobre els Espais Oberts que va organitzar el Departament de Territori el...

S’ajorna l’estrena europea de l’Igualada Rigat

El Comité Europeu d’hoquei sobre patins ha decidit l’ajornament de dotze partits de les competicions continentals previstos per al pròxim novembre 7, “atenent la situació...
Compartir