Roger Roca i Buha Ball guanyen una Reis Race 2017 amb més de 500 participants
R

9 de gener de 2017

El campió del món de duatló 2011, l’igualadí Roger Roca, va ser el guanyador de la cinquena edició de la Reis Race, la cursa de reis organitzada pels Moixiganguers d’Igualada. L’atleta del club Cerrr Igualada va recórrer els 10km en 33 minuts i 55 segons, una victòria que arriba mesos després d’anunciar la seva retirada com a corredor professional. Buha Ball va ser, amb un temps de 43’15”, la primera dona en completar la prova, que en la seva cinquena edició, va superar el nombre de participants del 2016: més de 500. Els segons en completar la cursa de 10km van ser Marc Moreno (34’38”), atleta del CAI, i Laura Esther Ríos (43’56”), del Ca Atletesvng. Els tercers més ràpids van ser Josep Roset (34’42”), del club Desmuntamarges Navàs, i Montse Asensio (44’09”), del club Calfont.

Pel que fa a la cursa de 5km, els primers classificats van ser Xavier Tomasa (17’10”), de C.m. Sigueme, i Marta Botsora (21’05”), del CAI. El podi el completaven Oriol Marimon (17’13”) i Judit Navarro (21’45”), també del CAI, i en tercera posició Rafael Zugasti (17’33”), del club Cuylas Athletic Team, i Eva Guimerà (21’51”). Igualment es van lliurar premis per categories de totes dues curses; a la web de la competició (www.reisrace.cat) es poden consultar tots els resultats. La Reis Race, organitzada per la colla castellera d’Igualada, també premia els atletes castellers. Els primers classificats en la cursa de 10km van ser Jordi Alba, dels Bordegassos de Vilanova, i Sònia Tarragó, dels Moixiganguers d’Igualada, amb uns temps de 42’38” i 48’42” respectivament. A més a més, el premi 3 de 10, atorgat a la colla castellera amb millor marca (sumant els tres millors temps dels seus castellers), se’l van endur els amfitrions, els Moixiganguers, amb les marques de Jordi Mas (43’52”), Pau Mestre (44’12”) i Damas Garí (48’24”). A la cursa hi van prendre part també membres dels Castellers de Sants, de Sant Feliu de Llobregat o de l’Alt Maresme.

En aquesta cinquena edició la prova, reconeguda pel seu circuit urbà que ressegueix indrets emblemàtics de la ciutat d’Igualada com el barri del rec o l’Asil del Sant Crist, va quedar plenament consolidada. La regidora d’esports, Rosa M. Plassa, el regidor de cultura, Pere Camps, i el president i el cap de colla dels Moixiganguers, Oriol Solà i Jordi Moreno, van ser els encarregats del repartiment de premis. Tots els corredors, a més a més, es van endur un paquet amb un tortell de reis, caldo de Nadal, mitjons del Punto Blanco i cava, entre d’altres obsequis.