Roben l’estalada gegant que hi havia al barri de Ca n’Aguilera de Piera
R

24 de setembre de 2018

Com cada any per la Diada Nacional, a Piera col·loquen una estelada de grans dimensions a Ca n’Aguilera. Aquest any també ho van fer així però, de manera inesperada cinc dies més tard aquesta bandera havia desaparegut durant la nit. Els responsables d’aquesta bandera ja n’han denunciat el robatori als Mossos d’Esquadra i denuncien aquests fets en una carta escrita a La Veu:

Senyera Sostreta

El passat 11/09/18, en motiu de la Diada, i com anem fent des de fa 13 anys, a Ca N’Aguilera (un petit poble dins del terme municipal de Piera), celebrem el dia 11 de Setembre posant una gran bandera a les Ginebres i renovant la bandera que tot l’any tenim oneja a la muntanya. El diumenge 16/09/18 al matí la bandera que posem a terra havia desaparegut. Ens l’havien pres de nit, d’amagat…

Estem tristos, enfadats, indignats, però cada vegada estem més segurs del què volem i que ningú ens podrà robar les nostres idees ni la nostra Llibertat.

L’acte de col·locar la bandera es realitza amb la participació de la majoria del poble, sobretot mainada que transporta a les espatlles, i amb l’ajuda d’uns rucs, la llarga bandera embolicada des del poble fins dalt de la muntanya. Fins i tot aquest acte festiu s’inclou, any rere any, en el programa de la Festa Major de Piera.

De fet aquesta “gent” ens ha estalviat la feina de treure la bandera, ja que, habitualment no la deixàvem més d’una setmana col·locada per evitar la possible pluja d’aquesta època de l’any. I precisament aquell mateix diumenge a la tarda anàvem a plegar-la i desar-la per l’any vinent. És per aquest motiu que volem utilitzar l’altaveu que ens oferiu per fer una crida a aquests voluntaris per agrair-los la feina. Segurament aquell dia com que anaven de nit i amb passamuntanyes per protegir-se del gèlid temps que feia, es van desorientar i no van poder baixar al poble per tornar-la, a part que no són hores d’anar a trucar a les cases!!

Aquests voluntaris tenen tan assimilat el servei públic que fan i el consideren tan imprescindible que treballen les 24h, però sobretot de nit, per tant, qualsevol nit poden tornar a venir per deixar la bandera, per exemple, a l’entrada del poble, quan ens llevem ja la trobarem.

Cada any després de col·locar la bandera fem un esmorzar. Si de cas, per l’any vinent, també els hi podeu dir que estan convidats. Si no poden venir, perquè al treballar de nit suposo que deuen estar dormint, que no pateixin, ja els hi deixarem un plat a terra perquè quan vinguin afamats i assedegats puguin refer-se. Si de cas, i per deixar-ho lligat, els hi deixarem la teca al costat dels contenidors; quan arribin potser s’hauran d’entendre amb algun gat, gos o segurament senglar, però com ja estan acostumats a tractar amb éssers evolutivament inferiors, no tindran cap problema per entendre’s.

Aquest robatori l’hem denunciat aquest matí a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Igualada.

Joan Albareda

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta