Retransmissió de la Passió segons Sant Lluc de la Coral Mixta pel Canal 33
R

9 d'abril de 2020

Demà divendres 10 d’abril el Canal 33 de Televisió de Catalunya emetrà la gravació del concert que es va dur a terme a al basílica de Santa maria d’Igualada el 13 d’abril de l’any passat que van interpretar la soprano Ulrike Haller, el tenor Jordi Casanova i el baríton Joan Garcia-Gomà, l’orquestra de cambra Terrassa 48, la Coral Mixta d’Igualada i la Coral Canigó de Vic, sota la direcció d’Alfred Cañamero. L’obra que es va oferir va ser la “Passió segons Sant Lluc (1744)” de Georg Philipp Telemann.
La situació excepcional provocada per la pandèmia del Covid-19 ha alterat la programació televisiva i per això el Canal 33 va fer una crida en què demanava a les entitats musicals que oferissin gravacions de concerts que poguessin ser d’interès. La Mixta hi va presentar aquesta proposta perquè és molt escaient per als dies de Setmana Santa i va resultar escollida.
L’emissió serà pel Canal 33 a les 22:00h.

Una Passió diferent
Part de la bellesa de la Passió de Telemann és la simplicitat i la franquesa de la seva música i la narració. La congregació participava cantant en els corals de les obres de Telemann, que volia que aquests siguessin prou senzills perquè la congregació cantés, però alhora afegia que no els volia limitar a simples “harmonies de timbales”. Hi ha, per descomptat, moments profundament dramàtics, com la crida de la multitud per alliberar Barrabàs, el cor Ach klage o les paraules de Jesús moribund a la creu. Aquesta Passió de 1744, a més de per les àries expressives, destaca sobretot pels seus cors dramàtics. A diferència d’altres passions, Telemann utilitza només tres corals aquí:
al principi, durant l’escena de la muntanya de les Oliveres i com a conclusió.

La Coral Mixta
La Coral Mixta ha treballat un repertori extens que comprèn des d’obres del Renaixement fins a autors contemporanis, a més de cançons tradicionals i populars de Catalunya i d’arreu. Algunes de les obres que ha treballat són la Missa a 5 veus de Joan Cererols, el Magnificat de Bach, el Rèquiem de José Mª Azurmendi, Music for the Funeral of Queen Mary de Purcell, A Ceremony of Carols de Britten, la Missa solemne de Santa Cecília de Gounod, Totentanz d’Hugo Distler, l’òpera Dido i Enees de Purcell, el motet Jesu, meine Freude,
de Bach, els madrigals del llibre segon de Monteverdi, el Rèquiem de Mozart i el Rèquiem de Fauré, així com la Passió segons Sant Joan de Bach, Un rèquiem alemany de Brahms, el Stabat Mater de Haydn i el Rèquiem de Gounod.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta