Representants de l’Anoia compareixeran al Parlament de Catalunya pels tràmits de la Vegueria Penedès

66

vpDilluns de la setmana vinent, 17 d’octubre, el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, farà una compareixença al Parlament de Catalunya, davant la Ponència que ha d’elaborar l’informe sobre la Proposició de llei d’adaptació de la Llei 30/2010, del 3 d’agost, de vegueries, a la nova comarca del Moianès i a la creació de la vegueria del Penedès.

Dins del procediment legislatiu, algunes entitats compareixeran per donar la seva opinió o formular propostes que els grups parlamentaris puguin recollir i incorporar en el text final de la llei. Aquesta serà la primera compareixença d’un anoienc en aquest tràmit, davant la cambra catalana. També ho faran Pere Carles, expresident de la Fira d’Igualada i de la Federació de Fires de Catalunya; el castellolinenc Joan Serra i Muset, enginyer superior en organització industrial i alcalde d’aquesta població, i ho faran per escrit Francisco Guisado, alcalde d’Òdena; Marc Castells i Berzosa, alcalde d’Igualada, i Xavier Boquete i Saiz, president del Consell Comarcal de l’Anoia.

 
Recordem que el passat mes de juny es va presentar al registre del Parlament la proposició de llei per modificar la llei de vegueries del 2010 i incloure-hi la del Penedès. La proposició va ser presentada conjuntament pels grups parlamentaris de Junts pel Sí, Partit dels Socialistes de Catalunya, Catalunya Sí que es pot i Candidatura d ́Unitat Popular, que sumen un total de 99 diputats i conformen per tant una amplíssima majoria al Parlament, més del 73%, alhora que representen les forces de més arrelament i tradició democràtica del territori. Ciutadans (C’s) i PP no s’hi van afegir. L’objectiu dels grups que signen la proposta és que s’aprovi al Parlament abans d’acabar l’any. Mentrestant, les quatre comarques afectades ja tenen el compromís del vicepresident del govern, Oriol Junqueras, de nomenar el delegat territorial al més aviat possible.