9 C
Igualada
Dissabte, març 6, 2021

Remigi Palmés: “Si fem pujar joves amb valors cristians farem canviar la societat”

remigi palmés - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

– Que és el moviment scout?
És el moviment que neix amb Robert Baden- Powell i que als Scouts d’Europa evoluciona cap als valors cristians de formació de les persones. Busquem el creixement integral de la persona, fent que els nens aprenguin a prendre les seves decisions i una part important del creixement ha de ser espiritual.

– Vostè va entrar al moviment scout als quaranta anys.

Formo part del Consell Parroquial de la Sagrada Família i del grup E-Cristians. Un dia varen venir a presentar-nos als Scouts d’Europa i m’hi vaig implicar. El grup ens ajuda a donar continuïtat al grup de catequesi, en una edat en què els joves entren a l’adolescència.

– A Igualada hi ha molta tradició escolta. Quines diferències hi teniu?
Hi ha algunes diferències. Nosaltres som moviment catòlic, fem activitat diferenciades entre nois i noies tot i que també fem activitats conjuntes. També ens diferenciem en què tenim dues branques: la groga fins a dotze anys que es diuen Llops i la branca verda formada per Scouts i Guies que van de dels dotze als disset anys. Els altres agrupaments tenen més línies.

– Sou un grup cristià radical?
No som radicals, simplement vivim d’acord amb les nostres creences. Som un moviment d’església molt transversal. L’uniforme no té res a veure amb temes militars, és purament pedagògic, forma part del joc del escoltisme. Fem un escoltisme que potencia la persona en totes les seves dimensions.

– Professionalment és consultor d’empreses i formador de directius. S’adequa bé a les seves creences cristianes?
Cent per cent. Ajudem a fer que les persones creixin dins de les empreses i liderin equips. Liderar amb ètica es el més cristià que hi ha. És cert que hi ha un capitalisme ultra lliberal on només compta el diner, això no és lideratge, això és poder. Nosaltres proposem el lideratge de les coses ben fetes i el bé comú. Tant un empresari o un treballador poden ser líders. El líder ajuda els altres a créixer, donant exemple, delegant… això és el que et fa líder.

– Fins a l’any 82 Igualada tenia un empresariat autòcton que liderava, però avui ha desaparegut o està sota mínims. Tornarà?
Vaig fer el Pla Estratègic de l’Anoia on es veu que cadascú treballa per a ell i no hi ha sinergies. La crisi també ha fet malbé moltes coses i la comarca ha baixat molt. S’ha començat a treballar bé, però hi ha encara pocs mitjans.

– Quin és el seu projecte per als propers tres anys per als Scouts d’Europa?
Ajudar a formar als joves. El que busquem és transformar la societat amb el lideratge dels joves. No és un projecte personal meu, sinó que és col·lectiu-

– Un jove de dotze a quinze anys que entri als Scouts què es trobarà?
En aquesta edat els joves volen prendre decisions. Nosaltres formem patrulles amb nois o noies de dotze a disset anys on el gran ensenya al petit i creixeran aprenent moltes coses, però sobretot aprendran a prendre decisions. La societat es transforma amb la suma de voluntats individuals. Si formem joves que creguin en la societat i agafen compromisos, canviarem la societat. Si són bons cristians l’impacte serà doble. A França es valora professionalment haver format part dels scouts.

– Si algú vol entrar als Guies i Scouts on ha d’anar?
A la parròquia de la Sagrada Família o posar-se en contacte amb algú de nosaltres o per internet a la pàgina de Facebook. Persones de contacte a Igualada: Josep Vidal josepvifo@gmail.com 600.024.197 (Comissari Catalunya) Maria Crespi maria.crespi89@gmail.com 653.057.718 (Cap agrupament Igualada).

JAUME SINGLA, periodista

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’elabora l’informe comarcal dels objectius de desenvolupament sostenible

El Consell Comarcal de l’Anoia, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha elaborat un informe de diagnosi sobre l’aplicació a l’ens comarcal...

Igualada Comerç ja prepara la Botiga al Carrer per aquest mes

Igualada Comerç està treballant des de fa setmanes en una nova edició de la Botiga al carrer per aquest mes de març. Aquesta és...

8-M: Dia Internacional de les Dones

El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones, però en coneixem l’origen? Fa anys el 8 de març era més conegut com...

Nova caldera de biomassa forestal al poliesportiu Mont Aqua de Montbui

El poliesportiu Mont Aqua de Santa Margarida de Montbui i el Pavelló esportiu, l’escola bressol El Xic Martinenc i l’escola Jaume Balmes de Sant...

Juan Manuel Castro Prieto: un gran de la fotografia, a l’Estat espanyol, al FineArt 2021

En el marc del FineArt 2021, un amplíssim espai d’exposició, del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, acull i fa un...
Compartir