15.6 C
Igualada
Dijous, octubre 22, 2020

Reivindico l’u d’octubre

Jaume Singla

Amb l’ànsia repressora que s’està donant l’Estat, tant si el governa el PP com si ho fa el PSOE, en perseguir als milers de protagonistes de l’u d’octubre, arribo a la conclusió que ells hi creuen més que nosaltres.

Des de molt abans de l’u d’octubre del 2017 que l’aleshores president del govern M. Rajoy negava la possibilitat d’un referèndum a Catalunya. Fins i tot quan el referèndum ja s’havia celebrat, seguia negant-lo. Però el vàrem fer.

La gent –més de dos milions tres-cents mil catalans- va defensar les urnes i va rebre cops de la Policia i la Guàrdia Civil. La majoria d’agents havien estat portats des de tots els punts d’Espanya per rebentar la normalitat de la jornada i poder dir que “el referéndum il·legal no es válido porque no se ha celebrado con garantías”.

Si no era vàlid per què hi ha nou persones empresonades? Per què n’hi ha sis d’exiliats? Per què hi varen haver més de mil ferits? Per què hi ha milers de persones encausades per les protestes després de la sentència? Per què encara avui es persegueix als ciutadans que protestem?

El govern del PP presidit per Rajoy va voler impedir el referèndum de l’u d’octubre i no se’n va sortir. Va aplicar un 155 inconstitucional, va cessar el Parlament de Catalunya i va convocar eleccions, sense tenir-ne la competència. I va tornar a perdre les eleccions.

L’Estat no va acceptar el resultat de les urnes i va impedir per la força a Carles Puigdemont, a Jordi Sànchez i a Jordi Turull de ser elegits president de la Generalitat, violant així la voluntat democràtica dels catalans expressada a les urnes. Fruit de la mateixa repressió va privar dels seus drets com a diputats a Junqueras, Sánchez, Rull i Turull i del seu dret a senador a Raül Romeva, el candidat que va obtenir més vots de tot l’Estat. I ho va fer sense cap sentència ferma. Tots cinc foren condemnats a dures penes de presó, sense demanar el corresponent suplicatori ni a las Cortes ni al Parlament Europeu en el cas d’Oriol Junqueras, que tot i haver estat elegit eurodiputat, se li ha negat l’accés al càrrec.
Per tot això, exigeixo a les forces que es presentin a les properes eleccions que vulguin el meu vot, que reivindiquin la vigència del resultat del referèndum de l’u d’octubre del 2017.

Perquè si diuen que legalment no era vàlid, no hi hauria d’haver represaliats.
La seva repressió, amb porres, presons i togues, legitima la validesa de l’u d’octubre del 2017. Cal fer efectiva la República catalana, defensar-la a les institucions i al carrer costi el que costi…. al capdavall igualment ens trenquen la cara cops de porra i/o de sentència. Si ja patim els càstig, no sé què esperem a cometre efectivament el delicte que ens imputen: trencar l’estat i formar una república.

Ens hem guanyat el dret amb escreix.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Òdena inaugura un espai dedicat al dol gestacional i perinatal

Òdena ha inaugurat aquest diumenge l’Espai del Record, dedicat al dol gestacional i perinatal, en record dels fills i filles morts durant l'embaràs, el...

28 comerços vilanovins s’adhereixen a la campanya “No llencis el menjar”

L’àrea de Medi Ambient, el Centre Tecnològic Leitat i Vilanova Comerç van posar en marxa a primers d’octubre la campanya “No llencis el menjar”...

La Calòrica porta “Els Ocells” al Teatre Municipal l’Ateneu

El diumenge dia 25 d’octubre, a les 7 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu, la companyia La Calòrica –Premi de la Crítica ‘Serra...

L’Estival de Jazz encara la recta final d’una edició excepcional

L’Estival de Jazz encara la recta final de la seva vuitena edició de tardor. Va començar el divendres 9 d’octubre amb un teatre de...

El govern d’Igualada lliura els ajuts a empreses de nova creació

L’Ajuntament d’Igualada ha lliurat aquest mes d’octubre els ajuts econòmics a diferents empreses de la ciutat que van iniciar l’activitat durant l’any passat. L’alcalde,...
Compartir