10.6 C
Igualada
Divendres, gener 22, 2021

Recull de l’actualitat informativa del Montclar Mestral

Montclar Mestral participa d’un nou projecte d’hoquei
Durant el primer trimestre del curs 2017/18, el col·legi Montclar Mestral ha participat en un projecte esportiu dut a terme per l’Igualada Hoquei Club.
Mitjançant aquest esport, les alumnes de primer de primària han treballat i gaudit amb els patins i han après les coordinacions bàsiques que es poden desenvolupar amb l’estic.
Com ho han fet? Ha estat fàcil. Amb l’Oriol, jugador del primer equip, han fet una sessió setmanal durant el primer trimestre i el dijous 11 de gener s’ha fet una trobada d’escoles participants al pavelló de Les Comes com a acte de cloenda.
L’experiència ha estat molt bona. Gràcies a l’Igualada Hoquei Club per apropar aquest esport al món escolar d’una manera tan pedagògica i professional que ha permès que tothom hagi après i s’ho hagi passat molt bé.
Al parvulari de Montclar Mestral celebrem Sant Blai beneint els fruits
Com ja ve sent una tradició a Montclar Mestral, els nens i nenes de parvulari, acompanyats dels seus pares i de les senyoretes van anar a l’oratori a beneir els fruits per Sant Blai.
Aquell divendres a la tarda, tots els nens i nenes van portar els seus fruits d’hivern de casa amb unes cistelles ben guarnides i acompanyats dels seus pares van anar fins a l’oratori on Mossèn Enric va beneir tots els fruits per protegir-los del mal de coll, tal com diu la tradició.
En acabar, mentre els nens berenaven a l’aula, els pares van poder fer una Rutina de Pensament per poder experimentar una petita part del nou mètode que els seus fills treballen a l’aula cada dia, el Mètode VESS.
Montclar Mestral amb el projecte: “Les piles a l’Apilo de l’escola”
Dins de la línia d’Aude “Compromís social”, Montclar Mestral vol seguir apostant pel compromís amb l’entorn i la sostenibilitat del nostre planeta.
Per això, es volen sumar al projecte  “Les piles, a l’Apilo de l’escola” promogut per l’Agència de Residus de Catalunya, a través del qual es fomenta i alhora es premia la recollida de piles entre tots els centres educatius inscrits. Són objecte del concurs les piles i acumuladors portàtils (Es consideren piles i acumuladors portàtils qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que estigui precintat, pugui portar-se amb la mà i no sigui industrial ni d’automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils). Per fer-ho les famílies trobaran un contenidor específic a les secretaries de l’escola.
Professorat de Montclar Mestral assisteix a les Jornades formatives d’Identitat i Comunicació
El professorat de Montclar Mestral va assistir a la Jornada d’Identitat Cristiana dels Col·legis de la Institució Familiar d’Educació
Dins del marc formatiu pel professorat que organitza cada any la Institució Familiar d’Educació, els professors i les professores van assistir al IESE de Barcelona a les Jornades sobre la Identitat Cristiana.
Durant la jornada formativa, els professors van poder gaudir de tres excel·lents conferències a càrrec de:
  • Luis Romera, Catedràtic de Metafísica. Universitat Pontifícia de la Santa Creu de Roma
    i Prefecte d’Estudis de la Prelatura de l’Opus Dei.

  • Teresa Martínez, Consellera Delegada de la Institució Familiar d’Educació.

  • Juan Pablo Cannata, Professor de Sociologia de la Comunicació i Gestió del Discurs Públic. Universitat Austral. Argentina.

Les conferències, “Principios para una educación cristiana”, Acompanyant famílies en el creixement dels seus fills i “Comunicar valores en la sociedad actual” van tractar temes sobre la Família, els Valors, l’Educació, i altres aspectes per entendre millor el nostre món i la nostra societat.

Sens dubte, una jornada molt profitosa i plena de coneixements.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

L’Ajuntament suma un patrimoni per valor de 213 milions d’euros

En el darrer ple municipal, l’Ajuntament va aprovar, com és costum cada any, el seu inventari consolidat, és a dir, tot aquell patrimoni de...

La UEA engega una nova edició del programa 30 Plus, per a desocupats

Davant l’augment de les xifres d’atur que registra la comarca -fet que es tradueix en un total de 8.934 persones aturades a l’Anoia segons...

L’editorial: Més vacunes

Han passat ja tres setmanes des que va començar la campanya de vacunació contra la covid-19 a la Unió Europea però la lentitud del...

Xavier Jorba publica nou monogràfic sobre els nous ravals igualadins

La col·lecció ‘L’arxiu. Publicacions de l’Arxiu Comarcal de l’Anoia’ ha publicat un nou monogràfic amb el títol Els nous ravals igualadins (1745-1835), una investigació...

Toni Bou i altres esportistes catalans reivindiquen la tornada a les competicions

Una vintena d’esportistes d’elit i professional demanen la represa de les competicions esportives aturades des de fa mesos per la pandèmia. Aquesta setmana s’han...
Compartir