A la recerca i estudi d’edificis modernistes d’Igualada
A

proves de cribatge detecció càncer de còlon - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
27 de març de 2017

Els alumnes de 6è dels Maristes hem treballat el modernisme. En un primer moment ens vam centrar en la figura de Gaudí visitant la Pedrera, la Casa Batlló, la Sagrada Família i el Park Güell. Després vam fer un trencadís inspirat en el model gaudinià. I ara estem descobrint la nostra ciutat. A Igualada hi ha més de 100 edificis modernistes bàsicament del període que va des de 1900 a 1919, sent la majoria d’ells d’estil popular, és a dir, edificis particulars tant vivendes com fàbriques.

En una ruta pel centre de la ciutat ens hem aturat davant 14 edificis molt diversos i n’hem analitzat els elements propis del modernisme: decoracions amb maons, rajoles decorades, ceràmiques vidriades, dibuixos esgrafiats, relleus de pedra picada, models florals i geomètrics, formes arrodonides, ferro forjat, vitralls, torres…

Al final del recorregut ens hem adonat de la riquesa artística que tenim a l’abast i de la qual moltes vegades no en som conscients. Amb les tauletes hem fet fotografies dels edificis i els detalls més destacats i ara a la classe podrem processar-les i fer un àlbum digital del modernisme a Igualada.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?