9 de setembre de 2024

Pasta fresca amb salsa carbonara

Pasta fresca amb salsa carbonara0Imprimir recepta
Patrocinat per:
Ingredients
(per a 2 persones)

Per la pasta fresca:

  • 200g de farina
  • 2 ous
  • Sal
  • Oli

Per la salsa carbonara:

  • 100g de guanicale
  • 1 ceba petita
  • 4 rovells d'ous
  • 100g de parmesàç
  • Oliç
  • Sal
Elaboració:

Per fer la pasta:

  1. Aboquem la farina a sobre el marbre, formant un volcà.
  2. Al forat del mig de la farina hi afegim els dos ous
  3. Amb l’ajuda d’una forquilla anem remenant els ous i incorporant la farina a poc a poc.
  4. Una vegada tinguem tota la farina incorporada, ho amassem manualment durant 10 minuts, o fins que ja no se’ns enganxi a les mans.
  5. Formem una bola i la deixem reposar uns 15 minuts.
  6. Enfarinem el marbre i amb un corró estirem la massa. Ha de quedar primeta. Intentem formar un rectangle on l’alçada de la massa serà la llargada dels espaguetis.
  7. Enrotllem la massa formant un xurro i ho tallem segons l’amplada que vulguem els espaguetis.
  8. Desenrotllem els espaguetis.
  9. Els bullim amb uns mica d’oli i sal durant 4 minuts (la cocció dependrà del gruix de la pasta). Reservem aigua de la cocció per fer la salsa.

Per fer la salsa carbonara:

  1. Tallem la ceba a trossos petits i la sofregim amb un pessic de sal.
  2. Tallem a tiretes fines el guanicale i el sofregim en una paella a part.
  3. Ajuntem la ceba i el guanicale i ho deixem coure a foc lent durant 10 minuts.
  4. En un bol posem els rovells i els batem amb unes varetes manuals.
  5. Una vegada els rovells estiguin cremosos, hi afegim el parmesà. Continuem batent.
  6. Veureu que la salsa queda espessa, és el moment d’afegir una mica d’aigua de cocció de la pasta. Ho barregem.
  7. Hi afegim el sofregit de ceba i guanicale i ho acabem de barrejar tot.
  8. Ja tenim la salsa carbonara a punt per afegir-la a la pasta!

Comentaris

Les + vistes