16.3 C
Igualada
Dimecres, octubre 27, 2021

Receptes primaverals

Ens trobem al bell mig de la primavera, i com en cada època de l’any és important consumir aliments de temporada. No només perquè són frescos i genuïns i perquè els hem de prioritzar per sobre els processats sinó perquè al ser cultivats sota les condicions climatològiques que li són més propicies completen el seu cicle natural, de manera que tenen un sabor i propietats nutritius òptims. A més són sostenibles perquè són de més a prop, per no parlar de que també tenen un preu més econòmic que quan els comprem fora de temporada.

Alguns fruits i verdures característics de la primavera són les nectarines, els nespres, els albercocs, les cireres, les pastanagues, l’api, els raves, les faves, les bledes, els espàrrecs i les cebes.


Us convidem a provar algunes receptes en les que predominen aquests aliments:

Tabulé de coliflor i quinoa

Ingredients:
· 1 coliflor
· 6 espàrrecs
· 2 pastanagues
· 100g de quinoa
· 20g avellanes
· 15g llavors de gira-sol
· Un grapat de panses

Primer rentem i bullim la quinoa i la reservem. Després tallem els arbrets de la coliflor i els rallem amb un ratllador o amb un triturador d’aliments fins que quedi feta granets petits com si fos arròs. Seguidament tallem els espàrrecs finets i els saltegem a la paella amb la pastanaga feta dauets. En un bol ajuntem la quinoa, les pastanagues, els espàrrecs i la coliflor i ho barregem. En un morter piquem les avellanes, les llavors de gira-sol, la cúrcuma el pebre i el comí i ho afegim al bol juntament amb les panses. Afegim oli i una mica de sal i tornem a barrejar abans de servir.

Crema de pèsols

Ingredients:
· 650 g de pèsols frescos
· 1 ceba
· 1 porro
· Brou de verdures
· Un grapat de germinats

Tallem el porro a la juliana i la ceba a daus. Ho posem en una olla amb una mica d’oli i ho cobrim amb el caldo, ho deixem 5 minuts i afegim els pèsols. Deixem que es cogui durant 15 minuts, salpebrem i triturem fins que tingui una textura fina. Ja ho podem emplatar i decorar amb els germinats.

Suc de pastanaga i albercoc

Ingredients:
· 4 pastanagues
· 4 albercocs
· canyella

Primer liqüem les pastanagues i aboquem el seu suc a la batedora juntament amb els albercocs desossats i un polsim de canyella, batem i ja ho tenim apunt. El resultat és un suc deliciós i ple de beta carotens, potassi i vitamines del grup B i vitamines C, E i K.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Igualada acull una exposició per reflexionar sobre els usos de l’aigua

Igualada acull l’exposició “Operació Aigua” d’Aigua de Rigat, companyia gestora del cicle integral de l’aigua al municipi, amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada, per...

S’inicia l’elaboració del Pla Estratègic de la Vall de la Riera de Carme

El proper dissabte 6 de novembre a les 17:00h a Carme es donarà a conèixer l’inici del procés de redacció del Pla Estratègic de...

Cap de setmana de curses i cervesa a Capellades

Capellades ha viscut un cap de setmana ple d’activitats. Dissabte, més de mil persones van passar per la 3a Mostra de Cervesa Artesana, organitzada...

Esquerra colla a Castells perquè es reuneixi amb les entitats veïnals

Fa pocs dies va fer-se públic que 12 entitats veïnals de la ciutat han reclamat una reunió amb l’alcalde de la ciutat, Marc Castells,...

Jorba Reflexiona demana al govern municipal que defensi de manera “ferma” el resultat de la consulta

El diumenge 24 d'octubre va celebrar-se la consulta popular a Jorba per tal que els veïns majors de 16 anys decidissin dues qüestions, la...
Compartir