-0.7 C
Igualada
Divendres, gener 27, 2023

Quo No Vadis, l’humor de la Pera Llimonera a l’Ateneu

El grup La Xarxa d’Igualada enceta el mes de desembre amb humor. Toni Albà dirigeix Quo No Vadis de la Pera Llimonera, creat pels directors Pere Romagosa i Pere Casanovas, i interpretat Per Pere Romagosa i Sergi Casanovas. Aquest espectacle de pallassos i romans es representarà el diumenge dia 4 de desembre, a ¼ d’una del migdia, al Teatre Municipal Ateneu.

Les entrades són a 7 € i a 5 € per als socis de Xarxa. La venda d’entrades és en línia a https://teatremunicipalateneu.cat/la-xarxa/ i el diumenge des d’una hora abans de l’inici de la funció a la taquilla del Passatge Vives. Espectacle per a públic familiar, a partir de 4 anys.

Quo No Vadis
L’espectacle ens trasllada a l’època de l’emperador romà Juli Cèsar. A l’escenari del teatre, l’escenògraf i el seu aprenent arriben per donar els darrers retocs als decorats de Marc Antoni i Cleòpatra, que és a punt d’estrenar-se. Sorpresos pel públic, que es nega a abandonar la sala, es veuen abocats a posar en escena l’espectacle.

La història parla de Juli Cèsar, emperador de Roma, que envia Marc Antoni, el seu millor centurió, a les terres del Nord, on el druïda “Orus Manis” li donarà un verí que farà perdre la memòria a Cleòpatra i així podrà conquerir Egipte.

Aquest espectacle és clown en essència, a través d’una adaptació del clàssic Marc Antoni i Cleòpatra. Una comèdia delirant, amb diàlegs absurds i molt divertits. És una oportunitat per apropar els espectadors a la riquesa del llenguatge i a les seves diverses interpretacions, que ompliran la sala de rialles.

La caiguda de l’imperi romà a l’abast de totes les edats. Una delirant comèdia de teatre dins el teatre

La Pera Llimonera
La Companyia La Pera Llimonera fou creada l’any 1993 per Pere Casanovas i Pere Romagosa. Anteriorment, havien estudiat junts a l’Escola “El Timbal” i al “Col·legi de Teatre” de Barcelona, i havien treballat amb les Companyies de Teatre “El Llamp”, “The Village Idiots” (Jocs Olímpics/Barcelona’ 92), i també havien coincidit en diverses col·laboracions amb “La Cubana”. Al gener del 2016 s’incorpora en Sergi Casanovas com a nou actor de la companyia, després d’estudiar al Col·legi del Teatre i a l’Escola de Clowns de la Merche Ochoa.

Des de 1993 fins ara han actuat en nombrosos Festivals i han fet més de 2.000 actuacions arreu de Catalunya, Espanya i Andorra, amb els seus espectacles: Rucs. La Maledicció del Bruixot; Quo No Vadis; Llorenç de l’Àvia i la Catifa Voladora; Grim, Grim o la Blancallops i els 7 porquets; Tortuga, l’illa d’en Tresot; i Plors de Cocodril.

La Pera Llimonera s’ha caracteritzat, des dels seus inicis, per la posada en escena d’espectacles de creació. Durant prop de trenta anys, han fet arribar als espectadors vivències, sentiments, actituds i sensacions, explicant i interpretant històries inventades que eren dins de la seva imaginació, agafant, a voltes personatges, a voltes situacions d’altres narracions i altres contes, però sempre mitjançant la improvisació com a eina de treball i d’estimulació de la creativitat.

A partir del joc teatral dels joglars, clowns i bufons, i utilitzant la improvisació com a base per a la creació dels espectacles, han anat consolidant un estil propi, en el qual els textos, senzills i directes, plens de jocs de paraules, complementats pel gest i la imatge, són les claus per arribar al públic.

Compartir

ESCRIU UN COMENTARI

Més notícies

Portada: El personal de l’Hospital torna a avisar: “la situació és insostenible”

Aquesta setmana els professionals de la sanitat a Catalunya han fet diversos dies de vaga, reivindicant unes millors condicions laborals. A l'Hospital d'Igualada, les...

La menor de 14 anys que va rebre missatges d’un professor a Piera diu que es va sentir “assetjada” i “intimidada”

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dijous un professor d'un centre educatiu de Piera que va escriure missatges "amb intencions lascives" a una menor...

Portada: El personal de l’Hospital torna a avisar: “la situació és insostenible”

Concentració per dimecres, davant la fugida d’especialistes, la baixada de qualitat i molt crítics amb la direcció. A Montbui fan avui una manifestació en...

Últimes notícies