9.1 C
Igualada
Divendres, 1 desembre 2023

Un article de

Quimser: 54 anys fabricant productes químics per a la indústria del cuir
Q

Publicitat

Quimser és una empresa familiar fundada l’any 1966 . Actualment, al voltant de 2/3 de la seva producció arriba a més de 25 països de 4 continents

Sector: Químic
Ubicació: Pla de la Masia d’Òdena
Treballadors: 20
Any fundació: 1966

L’empresa exporta al voltant de dos terços de la seva producció des del cor de la Conca d’Òdena a més de 25 països en 4 continents

Quimser és una empresa familiar fundada l’any 1966 per Salvador Esquerra Romeu, qui va aprendre la professió del seu pare i va començar en solitari, al barri adober d’Igualada, l’activitat de comerç de productes químics per a la indústria del cuir. Actualment disposa d’un equipament industrial composat per tres naus al Pla de la Masia d’Òdena, amb un total de 3.500 metres quadrats

L’empresa està dirigida per tres dels quatre fills del fundador i la incorporació de la tercera generació és part del motor que els fa seguir creixent després de mes de 50 anys en el sector de la fabricació i comercialització de productes químics per a la indústria del cuir.

Internacionalització – think global act local
La venda dels seus productes a escala internacional ha estat un dels factors claus en la seva evolució i consolidació empresarial. L’empresa té avui una àmplia experiència exportadora que li ha permès seguir creixent al llarg dels anys i, en determinats moments, mantenir-se en el mercat superant crisis d’àmbit econòmic general.

Inicien l’aventura d’exportar als anys 80. Actualment, al voltant de 2/3 de la seva producció arriba a més de 25 països de 4 continents. Els seus mercats a escala internacional es podria dir que són principalment l’asiàtic (Xina, Japó, Índia, Pakistan, Vietnam, Bangladesh, Indonèsia i Hong Kong, entre d’altres), la Unió Europea (principalment França, Itàlia i Polònia) i nord d’Àfrica i Orient Mitjà (Marroc, Egipte, Turquia i Síria). Darrerament han començat les exportacions a Llatinoamèrica (Perú i Mèxic).

Foto d’arxiu cedida: Premi UEA a la trajectòria empresarial 2016.

Reconeixent el seu treball i posició en el mercat, a mitjans de l’any 2013 la companyia multinacional sud-africana Mimosa Extract Company, líder del seu sector, els confia la distribució en exclusiva a Espanya dels seus extractes vegetals. Aquest fet els consolida com una empresa de referència en l’àmbit de l’aprovisionament d’extractes vegetals per a la indústria del cuir.

La vocació és seguir exportant, augmentant el volum de vendes a països on ja tenen presència i guanyar-la a nous països per tal de consolidar la seva trajectòria exportadora.
El mercat nacional representa al voltant de 1/3 de la seva facturació total, corresponent un percentatge molt significatiu a Catalunya, seguida del llevant espanyol.

Qualitat, especialització i assessorament tècnic
Destaca també com a factor clau la qualitat dels seus productes, la vocació de servei al client, i l’afany constant de recerca, disseny i desenvolupament de productes. Disposen de tres línies de producció: líquids (olis i engreixos), sòlids i acabats que es tradueixen en un ampli catàleg de solucions per a totes les fases de l’adobament i acabat del cuir. L’assessorament tècnic que ofereixen és imprescindible, segons Quimser, per a l’èxit en la selecció i aplicació dels seus productes, considerant aquest servei pre i post-venda fonamental en la seva activitat.

Tanmateix, amb la vocació d’aportar solucions a altres àmbits industrials, i de diversificar el seu camp d’actuació, subministren especialitats a altres sectors com el cosmètic, el paperer, el tèxtil, la construcció, les arts gràfiques i el cautxú.

Integritat, respecte i compliment normatiu
Quimser està compromesa amb el compliment de l’extensa i diversa normativa que afecta la seva activitat, ja sigui en matèria de qualitat i seguretat de producte, REACH, CLP, medi ambient, seguretat industrial, prevenció de riscos laborals, entre moltes d’altres. Segons afirmen, els seus procediments, processos i polítiques d’actuació segueixen i sempre han seguit criteris d’integritat, respecte i adaptació a la normativa aplicable i de qualitat ISO.

Equip humà
La motivació i competència del seu equip de professionals ha estat un altre un altre dels pilars fonamentals per al desenvolupament de Quimser. El seu compromís en l’àmbit laboral es tradueix, entre d’altres aspectes, en un 100% de contractació de forma indefinida, en la paritat entre homes i dones del seu equip humà i en l’interès per donar formació continuada als seus professionals.

Compromís social
Quimser no només desenvolupa la seva activitat en un marc ètic de compromís amb el seu equip humà, clients i proveïdors (en un 95% de proximitat), sinó que integra la responsabilitat social en tots els àmbits de l’empresa, col·laborant també amb diverses comunitats, institucions, entitats benèfiques i socials, i activitats culturals i esportives del municipi, entre d’altres.

A nivell associatiu, Quimser agraeix el suport que rep de la Unió Empresarial de l’Anoia i aplaudeix la feina que es fa des de l’entitat pel sector químic, donant-los la possibilitat de crear sinergies entre les empreses de la comarca o ajudant-los entre altres aspectes com el formatiu. Per altra banda, a escala comarcal i local, consideren molt important l’aposta d’Igualada per ser un referent en la formació d’experts en el sector químic i de l’adobament de la pell, la creació de la Càtedra A3 in Leather Innovation, així com el desenvolupament de projectes estratègics com el projecte Capital Europea de la Pell de Qualitat. Quimser també és membre de les associacions internacionals Leather Working Group (LWG) i Leather Naturally (LN) que treballen per la promoció sostenible del cuir.

Després de més de 50 anys, el seu desig per al futur és seguir complint molts anys més per tal de seguir oferint productes de qualitat i identificant les necessitats dels seus clients per traduir-les en solucions.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies