18.6 C
Igualada
Dimarts, juny 22, 2021

Querido Paco… – Jaume Singla

T’escric en català, perquè tot i que habitualment no el parles, sé que l’entens.
M’has preguntat per què vull una Catalunya independent i no una Espanya unida. Malgrat que t’ho he explicat unes quantes vegades, avui, em ve de gust tornar-t’ho a explicar a veure si ho faig millor i així no caldrà que ho torni a fer mai més.
Espanya és un país on el president del govern desconeix el text de la Constitució, presideix un partit podrit per la corrupció i es dedica a enviar sms d’ànims als corruptes. És un país on el ministre de l’Interior obre de bat a bat les portes del ministeri a un banquer acusat de desenes de delictes. Un banquer, al qual per cert, li paguem el cotxe oficial i els guardaespatlles, malgrat que no té cap càrrec.
Vivim en un país que en quatre anys ha reduït en 40.000 milions d’euros la massa salarial dels treballadors i on s’anuncien 30.000 milions més de retallades els propers quatre anys. Si ho sumes, estimat Paco, veuràs que dóna 70.000 milions. Just el que s’ha donat a la banca per al seu rescat. T’adones qui està pagant la crisi? La crisi l’estem pagant els qui menys poder de decisió tenim.
Quan entro en una autopista a Catalunya, pago peatge però no el pago jo sol. Tu també el pagues. I quan m’he d’esperar mesos per a una operació quirúrgica, tu també t’has d’esperar. Tant li fa que jo sigui independentista i tu siguis unionista, l’Estat no fa diferències: si vius a Catalunya, garrotada que et cau. Les úniques diferències a les quals pots aspirar és que si ets d’una fundació per al maltracte animal -taurina per exemple- encara que tingui seu a Catalunya, tal vegada l’Estat et subvencioni. I si ets d’una fundació d’extrema dreta, t’asseguren recursos per a les campanyes que se t’acudeixin.
Tu i jo coneixem centenars de persones que viuen feliçment jubilades, nosaltres mateixos ho som. Doncs bé, un dels grans bancs espanyols ha fet un estudi que anuncia per als propers anys una dràstica reducció de les pensions. Un informe que està “amagat” fins a després de les eleccions, no fos cas que la gent votes el que no li convé al poder. Al poder real que és la banca.
Com bé deus saber, el Ministerio de Defensa ha superat vuit vegades el seu pressupost d’inversions. El darrer desviament és de 8.900 milions d’euros. Quants menjadors escolars i quantes sales d’operacions es podrien obrir amb aquesta morterada de diners?
Finalment dir-te que dilluns vam veure com el Cap d’Estat vestit de Capità General saludava una cabra!.
Et sembla que algú pot desitjar seguir formant part d’aquest estat?
Jaume Singla

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Els Prats de Rei celebra el GroundUP Músic, organitzat per un famós artista veí del municipi amb 4 Grammys

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Prats de Rei l'edició virtual del GroundUP Music Festival, un esdeveniment organitzar pel músic multipremiat Michael League....

Mor el poeta igualadí Pius Morera als 78 anys

El poeta igualadí Pius Morera ha mort aquest divendres als 78 anys. Nascut el 5 de juliol de 1942, va guanyar l’Amadeu Oller de...

L’Anoia registra la pitjor campanya del cereal de l’última dècada

Campanya del cereal irregular a la Catalunya Central. Si bé a les zones més elevades la producció ha estat mitjana, al Pla de Bages...

L’Igualada Rigat no pot amb el Sarzana i cau a quarts de la WSE Cup

L’IHC RIGAT va caure eliminat divendres en els quarts de final de la WSE Cup i ja no es va poder classificar per les...

10 anys d’història d’uns populars, magnífics i generosos “Músics del Parc”

Va ser tot una delícia el passat dijous, 3 de juny, poder participar de l’últim concert d’aquest curs dels “Músics del Parc”, en un...
Compartir