Quatre dotacions de Bombers seguiran controlant la nau que s’ha cremat durant tota la nit

0
905
Foto: Joan Solé Oller

Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant en l’extinció de l’incendi a una fàbrica de cartró d’Òdena, situada a l’avinguda de Manresa. L’incendi, del qual es va rebre l’avís a les 23.00 hores d’aquesta passada nit, ja està estabilitzat. Durant tot el dia d’avui s’ha anat tirant a terra de manera controlada la façana de la nau per facilitar-ne l’accés segur a tots els dispositius.

Aquest matí, a l’arribada dels efectius, l’incendi estava totalment desenvolupat i els Bombers van haver de fer un atac defensiu amb línies d’aigua per tal de protegir i frenar la propagació a la part d’instal·lació no afectada, així com a la casa unifamiliar ubicada a la part posterior.

De les tres naus contigües que té la indústria n’han cremat totalment dues. La que es troba paral·lela a l’avinguda de Manresa i la nau central. A més, n’ha col·lapsat la coberta i n’ha caigut la façana principal, provocant un nou incendi. La tercera nau ha quedat afectada per la temperatura i el fum, però els efectius l’han protegit i han evitat que resultés cremada.

Al lloc s’hi van desplaçar ahir a la nit fins a 23 dotacions de Bombers, de les quals 14 eren vehicles d’aigua, 3 autoescales i la resta vehicles lleugers i de comandament amb el Grup Operatiu de Suport (GROS) i també el Grup Especialista d’Estructures Col·lapsades (GREC).

A banda, també hi van treballar efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en caràcter preventiu i dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Municipal d’Òdena que van tallar els accessos a la zona, entre ells la carretera C37z (avinguda de Manresa).

Compartir