Quatre alumnes de l’Institut Molí de la Vila de Capellades participen en el projecte Erasmus+ a Eslovàquia

128

Quatre alumnes de l’Institut Molí de la Vila de Capellades han fet una estada a Humenné, ciutat eslovaca de 34.000 habitants, del 13 al 19 de gener de 2019, en el marc del projecte Erasmus+ “Little steps make a big difference. Together take care of our home”. Durant aquests set dies, els alumnes han participat en tot tipus d’activitats: treballar, visitar, jugar i relacionar-se amb els estudiants d’altres països que intervenen en el projecte, practicant a fons l’anglès com a llengua comuna que els permet comunicar-se entre tots ells.

El treball a l’escola d’Humenné ha estat centrat en l’estalvi d’aigua. Una gran part del planeta Terra és aigua, una matèria fonamental per a tots els éssers vius que podem estalviar fent coses tan simples com tancar l’aixeta quan no ho necessites o no sobrepassar la fina línia entre gastar-la i malgastar-la. També es van realitzar activitats sobre la petjada ecològica, calculant la quantitat de planetes Terra que necessitaríem si tothom consumís matèries al mateix ritme que els habitants europeus.

L’estada també va permetre que els alumnes realitzessin múltiples pràctiques al laboratori per investigar sobre la contaminació de les aigües i els seus efectes, així com els avantatges de la seva depuració, i per endinsar-se en la construcció de diferents robots que podrien servir per netejar els oceans. A banda dels tallers, també es van realitzar visites a la depuradora d’Humenné i els embassaments de Domaša i Starina, on observar de prop les turbines i els sistemes de canalització de l’aigua per sota dels embassaments.