Un article de
Veuanoia

Quart triomf consecutiu de l’Igualada Femení HCP amb un excel·lent treball defensiu
Q

21 de febrer de 2022

PHC SANT CUGAT 0
IGUALADA FEMENÍ HCP 1

Quart triomf consecutiu i cinquena jornada sense perdre d’un Igualada Femení Grupo Guzmán que continua en una excel·lent dinàmica de joc i resultats a les darreres setmanes. Les igualadines van vèncer dissabte a domicili el PHC Sant Cugat de Beto Borregán, un rival molt complicat de superar a la seva pista, i on les igualadines van fer un partit molt complet, especialment en tasques defensives. Les noies que entrena Carles Marín, a partir d’un sistema defensiu molt ben treballat, van comptar també amb una Cristina Riba excelsa i determinant en accions que van decantar el triomf cap a les igualadines.

Ambdós conjunts es coneixien bé, tenen tècnics que havien preparat a consciència el matx, i van oferir un primer temps molt tàctic, amb comptades ocasions de gol en ambdues porteries i amb domini altern. Amb 0-0 i molt equilibri a la pista es va arribar al descans.

A la represa, però, els dos equips van anar a buscar el triomf. El joc es va endurir, i les ocasions van començar a arribar. A 13 minuts de la conclusió la igualadina Carolina Herrera, que jugava davant el seu exequip, veuria una targeta blava i això obligaria a Cristina Riba a fer una gran intervenció davant el llançament d’Aida Anton. Jugant en inferioritat, i només amb Carla Claramunt, Aida Mas i Pati Miret en pista, un ràpid contracop conduït per Pati Miret, amb passada i rematada a porta de Carla Claramunt, era aturada en primera instància per Irache Candal, la portera gallega del Sant Cugat, i Miret, la mateixa jugadora que havia començat la jugada i que seguia l’acció, definiria a la perfecció, fent el gol que acabaria decidint el matx.

Aquest gol va posar el partit de cara per a les visitants, que van disposar de tres accions a pilota aturada per sentenciar el matx. Primerament Helena de Sivatte va tenir una directa ben resolta per la portera local, seguidament Carla Claramunt va disposar d’un penal no transformat, i a 47 segons del final, una acció de la local Laura Porta acabaria amb blava per a la jugadora vallesana i una altra directa que l’argentina Rocío “Piojo” Ramón no podria transformar. Com si es tractés d’una pel·lícula d’Alfred Hitchcock, faltaria un últim gir de guió per donar emoció al partit. L’Igualada Femení Grupo Guzmán faria la desena falta a 30 segons de la conclusió, malgrat jugar en superioritat. La corresponent directa va executar-la la jugadora local Alba Ambrós, que va topar, un cop més, amb una Cristina Riba que va estar incommensurable, i que va deixar a zero la seva porteria per primer cop en el que va de temporada.

Triomf molt valuós de les igualadines, que sumen quatre triomfs consecutius -han igualat la seva millor ratxa de resultats d’aquesta temporada-. Les igualadines han guanyat 13 dels darrers 15 punts en joc, i es consoliden a la sisena posició de la taula, amb 25 punts.

El proper partit, a Les Comes, davant el cuer Girona CH

L’Igualada Femení Grupo Guzmán tindrà ara una setmana de descans abans de rebre el proper 5 de març a Les Comes la visita del cuer de l’OK Liga, el Girona CH, un conjunt que entrena l’extècnic igualadí Albert Bou i que està tenint una temporada molt complicada. Les gironines només han sumat un punt en el que va de competició i són ara mateix un clar candidat a perdre la categoria.

El Girona CH és un conjunt jove i en plena construcció, i que ja va cedir amb les igualadines en el partit de la primera volta per 1-3. Les jugadores que entrena Carles Marín treballaran per preparar òptimament el proper compromís, i per aconseguir el seu cinquè triomf consecutiu, fet que que suposaria la millor ratxa de resultats d’aquesta temporada.