18.6 C
Igualada
Dilluns, octubre 19, 2020

Quaranta empreses del país creen Leather Cluster Barcelona, amb capital a Igualada

Amb l’objectiu d’impulsar el sector de la pell a Catalunya, més de 40 agents i empreses d’arreu del país s’han agrupat per constituir Leather Cluster Barcelona.

Leather Cluster Barcelona, neix per a representar els interessos del sector de la pell català i té com a objectiu principal sumar, coordinar i dinamitzar els esforços de totes les empreses i agents de la cadena de valor de la indústria de la pell a Catalunya, per augmentar-ne la competitivitat, millorar-ne l’eficiència i impulsar el creixement del negoci conjunt.

El nou clúster de la pell català té la seva capital a Igualada, bressol i punt de referència de la pell únic al món. Igualada ha jugat des de sempre un paper clau en el desenvolupament de la indústria adobera a Catalunya, a Espanya i a Europa, formant part de les directives de les associacions nacionals i internacionals.

La capital de l’Anoia, gràcies a l’impuls del projecte Igualada Capital Europea de la Pell de Qualitat, liderat per l’Ajuntament, ha sabut crear un ecosistema de cooperació empresarial, educativa, científica i mediambiental, al voltant de la indústria de la pell que ha atret empreses adoberes catalanes i altres representants de la cadena de valor de la indústria per formar Leather Cluster Barcelona.

La creació de Càtedra A3 in Leather Innovation, la posada en marxa del nou Campus Universitari i la construcció de l’Adoberia Bella, han donat un valor afegit decisiu a les empreses adoberes que han estat més competitives augmentant la seva capacitat d’atraure clients de tot el món.

A l’impuls de l’Ajuntament d’Igualada per un dels sectors industrials més representatius de la ciutat, han sumat esforços el Gremi de Blanquers i la Unió d’Adobers de Catalunya (UDAC) que han incorporat al clúster les empreses adoberes,de l’indústria química i de la sostenibilitat, així com altres associacions empresarials de tot Catalunya per crear Leather Cluster Barcelona.

300 milions d’euros de facturació i 1.200 treballadors
Els associats de Leather Cluster Barcelona tenen una facturació agregada de més de 300 milions d’euros, donen feina a més de 1.200 treballadors i exporten més d’un 80% de la producció.

Sota la direcció de Jordi Vidal, el clúster té la intenció d’incorporar nous associats i és obert a totes les empreses i agents de la cadena de valor del sector de la pell: des del món de la ramaderia fins al de la manufactura, disseny i moda.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Open Arms es presenta avui a Igualada en el marc de l’Octubre Solidari

En el marc de l’Octubre Solidari, l'organització humanitària Open Arms es presenta avui a la ciutat amb una conferència virtual en una sessió formativa...

L’atleta del CAI Alex González, campió d’Espanya S18 de javelina

L'atleta del C.A. Igualada Petromiralles/Jocnet Àlex González, va assolir dissabte passat el títol de Campió d'Espanya en llançament de Javelina, en el decurs dels...

Habilitats 27 espais a l’Anoia per poder vacunar-se de la grip

Salut ha habilitat 27 espais alternatius als centres d’atenció primària (CAP) de l'Anoia per millorar els circuits de vacunació. La mesura és excepcional per...

Les immobiliàries de l’Anoia resolen dubtes sobre la nova llei de lloguers

La nova llei de regulació dels lloguers –que va entrar en vigor el passat 22 de setembre- i que té per objecte regular els...

ERC replica Marc Castells sobre la protecció dels treballadors de fora de la Conca

ERC Anoia ha anunciat que l’acord que va arribar amb el govern espanyol per tal de reconèixer com a accident laboral la impossibilitat dels...
Compartir