La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha lliurat aquest dijous, en el marc del seu XVII Sopar Empresarial, els Premis que anualment reconeixen la contribució dels petits i mitjans empresaris en el desenvolupament econòmic i social de l’Anoia, alhora que reconeixen les iniciatives empresarials i estimulen la millora de la competitivitat i la qualitat a les empreses de l’entorn. Aquest dijous, els premiats han estat Rivisa (Premi a l’Empresa Innovadora), Iguana Comunicacions (Premi a la Capacitat Emprenedora), Garatge Montserrat (Premi a la Trajectòria Empresarial), Mútua General de Catalunya (Premi a la Institució), Gràfiques Vilanova (Premi al Compromís Social), Interiorvista (Premi a la Millor Implementació TIC, en col·laboració amb TIC Anoia), el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (Premi Campus Motor Anoia) i Dyneke (Premi a la Millor Estratègia de Comunicació Empresarial, en col·laboració amb la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya), alhora que Publicacions Anoia SL ha rebut un reconeixement especial a la seva trajectòria. Han estat més de mig miler els assistents a l’edició d’enguany, superant en escreix els que van participar en l’edició de l’any passat.
El president de l’entitat, Blai Paco, ha assegurat durant el seu discurs que els empresaris
anoiencs estan “motivats, animats, implicats i units”, i que “junts estem trobant la fórmula per treure la nostra comarca de la crítica situació en la que es trobava”. Així mateix, ha considerat que l’èxit dels fòrums empresarials celebrats durant tot el 2016 i aquest 2017, així com la gran participació a l’edició d’enguany del Sopar, són una mostra “que és molt millor i més fàcil treballar en equip que lluitar en solitari”. Paco ha identificat “quatre potes essencials per millorar la competitivitat empresarial i dinamitzar l’economia de la comarca de l’Anoia”: coneixement i actitud, telecomunicacions i subministraments, visibilitat a l’exterior, i infraestructures. I precisament davant del consell de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, Paco ha reivindicat la necessitat de comptar amb unes infraestructures dignes perquè l’economia anoienca pugui ser competitiva. D’una banda, ha reclamat la necessitat
d’accelerar la variant Abrera-Masquefa i el desdoblament de la B-224. “La icona logística
amb la que s’està convertint l’Anoia Sud fa imprescindible i urgent aquestes infraestructures”, ha sentenciat. D’altra banda, també ha reclamat el desdoblament de l’Eix Diagonal entre Vilafranca i Manresa, entès com “una oportunitat única per vertebrar el nostre país, facilitant que molts vehicles que arriben a Vilafranca des del sud amb destí França no hagin d’arribar a Martorell”. I, de cara al mitjà termini, ha apuntat que caldrà tornar a pensar en l’Eix Transversal Ferroviari i el carril VAO d’accés a Barcelona per l’A-2 i la B-23.
La importància de la formació
L’edició d’enguany del Sopar Empresarial ha estat especial, ja que l’entitat ha escollit un
espai inusual i diferent per celebrar-lo: l’Institut Milà i Fontanals d’Igualada. Amb aquesta elecció, el món productiu ha volgut reforçar la importància de la formació en l’àmbit laboral i apropar el món empresarial als joves. L’objectiu de la tria era el de posar de manifest la manca de personal i millorar el desajust actual entre l’oferta i la demanda de professionals qualificats. I és que aquesta falta de professionals és una de les necessitats detectades en els diferents fòrums empresarials territorials i sectorials que l’entitat organitza des de l’any passat, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les necessitats concretes de les empreses. “Volem estar al costat dels joves que estan fent l’esforç de formar-se, i també volem estar al costat dels professors que treballen per ensenyar amb la màxima qualitat i donar continguts que s’adaptin al màxim a les necessitats que reclama el món de l’empresa”, ha conclòs Paco.
Aquí podeu veure el moment en què Pia Prat, directora de Publicacions Anoia, recull el premi: