Psychodrome s’endú l’onzena edició del Certamen de Música Jove

375

Per onzè any consecutiu, les nits de l’1 i 2 de juliol el departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada ha organitzat el Certamen de Grups de Música Jove que, aquest any, ha presentat diverses novetats. D’una banda, s’ha apropat més a la ciutadania, ubicant-lo a la Plaça Sant Miquel i obrint la participació als joves de la comarca. De l’altra, s’ha promogut la divulgació del certamen a través de diferents mitjans de comunicació, de manera que els grups s’han pogut donar a conèixer amb entrevistes, difonent de la seva música i fotografies.

certamen_igd (4)
Una altra novetat ha estat l’establiment de tres categories diferenciades. En la categoria de Música Electrònica i Nous Formats, la guanyadora ha estat Virgi, Virgínia Borràs, amb un premi de 400 euros i una actuació a l’Espai de Barraques de la Festa Major d’Igualada de l’any vinent i una remuneració de 200 euros. Com a Solista amb Acompanyant, Milton Salazar acompanyat d’Àlex Almirall, ha guanyat 400 euros i la invitació per actuar a la Sala Voilà de Manresa, amb una compensació econòmica també de 200 euros. En la categoria de Grup Musical els guanyadors han estat els Psychodrome, formació que integren Yannick Corominas, Kenny Honores, Jesús Gual i Daniel Ferrer, amb un premi de 800 euros i una actuació com a convidats a l’Espai de Barraques de la Festa Major i una compensació de 500 euros. A més dels guardons en les categories esmentades, que han estat escollits per un jurat professional, el premi de 200 euros atorgat per votació popular ha estat per La Séptima Trastada, amb Albert Nieto, Sergi González, Marc Povedano, José Alejandro Alamillo, Joan Cruz, José Manuel Expósito, David Nieto i Tomás Sánchez.

 
Enguany el Certamen ha comptat amb quinze actuacions i el concert com a convidat del William Guardado, que ha format part del projecte Resiliència Juvenil del programa Impuls del departament de Joventut, que dóna a conèixer en instituts i en altres espais la realitat d’El Salvador, així com diverses cançons tradicionals i festives.

 
Des del departament es valora molt positivament la bona afluència de públic de diferents edats, havent pogut apropar l’esdeveniment a la ciutadania i oferint alternatives d’oci alternatiu, mentre es promouen les actuacions i la difusió dels músics de la comarca.