6.7 C
Igualada
Dissabte, febrer 27, 2021

Protecció Civil de Vilanova homenatja al seu expresident Antonio Rodríguez

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil va aprofitar el tradicional dinar de Nadal per fer un petit reconeixement a l’actual coordinador d’emergències, Antonio Rodríguez. L’associació li va voler reconèixer la seva dedicació i esforç altruista durant 34 anys al grup de voluntaris de Protecció Civil del municipi.

El passat dissabte, li van fer entrega d’una placa commemorativa de mans del president Manuel Espejo i en nom de tots els voluntaris.

Rodríguez va ser el primer president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vilanova del camí i va ocupar el càrrec fins l’any 2015. Actualment segueix com voluntari i coordinador d’emergències.

L’associació treballa en la formació dels voluntaris

Des de la seva fundació, l’associació ha apostat per la formació dels voluntaris. Compleix així un dels requisits de les associacions de voluntaris de Protecció Civil, un servei públic que requereix de la preparació dels seus membres per les tasques que li puguin ser encomanades.

Uns dels requisits per ser voluntari és aprovar el curs impartit per la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya, a l’Institut de Seguretat Pública (ISP).

Darreres actuacions del cos vilanoví

Entre les darreres actuacions del cos vilanoví cal recordar que el passat 29 de setembre, van portar a terme un curs de formació de trànsit, impartit pel cap de la Policia Local, Marc Peña. Es va ensenyar als voluntaris la manera correcta de controlar el trànsit en les cruïlles.

El diumenge dia 16 d’octubre es va fer un simulacre que consistia en un accident d’un treballador en una canonada d’aigües residuals al polígon de Vilanova del camí. Es va treballar en les cures de les ferides, immobilització i el transport de la víctima fins treure’l de dintre de la canonada.

Al llarg de l’any, també porten a terme cursos de reanimació cardio pulmonar (RCP), amb els seus propis formadors reconeguts per (Semicyuc), el pla nacional de reanimació cardio pulmonar i pel (CCR), Consell Català de reanimació.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir