L’espai de debat i reflexió d’Igualada DdD (Dimarts de Diàlegs) ja té a punt la sessió d’aquest mes de febrer, que es farà sota el títol: “Es pot acabar amb la pobresa energètica?”. Serà dimarts que ve 21 de febrer, a les 8 del vespre, a la Sala de Socis de l’Ateneu Igualadí. Som a l’hivern i moltes famílies passen fred. Colpejades per la crisi, les dificultats per pagar la llum, l’aigua i el gas s’han acabat definint amb el nom de pobresa energètica. Són un grup nombrós i, a voltes, invisible. DdD vol conèixer quina és la situació, les seves causes i les seves conseqüències. També es vol saber quina és la realitat d’Igualada i què es fa al respecte des de l’administració i des de les companyies subministradores. Alhora, Dimarts de Diàlegs vol analitzar quines alternatives energètiques han sorgit i conèixer quines respostes poden donar.
La introducció de l’acte anirà a càrrec de la portaveu de l’Aliança Contra la Pobresa Energètica de Catalunya, Maria Campuzano. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Campuzano radiografiarà quina és la realitat del país respecte la pobresa energètica i com s’hi pot lluitar, a més de valorar les iniciatives que els moviments socials, l’administració i les companyies estan realitzant.
Després s’acotarà el debat a nivell local amb diversos convidats a la Fila 0 que explicaran en quina situació es troba la ciutat respecte la pobresa energètica. En aquest sentit, s’ha convidat Montserrat Montrabeta (Cap dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Igualada), Montserrat Roca (Presidenta de Càritas Anoia), Montse Solé (Responsable de clients d’Aigua de Rigat), Jaume Fons (Portaveu de Som Energia Anoia) i Pau Ortínez (Portaveu d’Aigua és Vida Anoia). També s’ha convidat a Endesa, tot i que encara no ha confirmat la seva participació a l’acte. El públic també podrà intervenir-hi, com en qualsevol sessió de DdD, ja que la seva paraula és fonamental, ja sigui aportant reflexions o preguntes.
Dimarts de Diàlegs és l’espai de debat i reflexió d’Igualada que acull l’Ateneu Igualadí des del mes de gener del 2014 i que ha rebut el Premi Ateneus 2016 en l’àmbit de la comunicació. DdD entén i promou el debat, el diàleg i la discussió com a eines per a fomentar el coneixement i el pensament crític a la ciutat. Es fa un dimarts al mes i sempre es posa a debat un tema relacionat amb Igualada. La web de la iniciativa és dimartsdedialegs.cat, on es poden veure vídeos de resum de totes les sessions.