Pro Vegueria Penedès demana una trobada definitiva per a desencallar el desplegament de la Generalitat

26 de juny de 2020

El passat dimarts l’Associació ProVegueria del Penedès es va reunir amb el delegat del govern al Penedès a la seu on hi te el despatx (en una dependència de l’entitat INCAVI). El motiu de la trobada era inicialment per tractar sobre els resultats del Congrés i de les accions que s’havien preparat per la continuació. Però les declaracions d’Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, explicant que Barcelona requeria un sistema de govern per una àrea que sobreeixia l’anomenada Àrea Metropolitana, va propiciar que també s’abordés la necessitat de la urgència del desplegament de l’àmbit territorial.

El tractament del confinament a causa del Covid-19 ha fet veure que els temes no es tracten des de la perspectiva de les persones i que massa sovint queden afectats pel potencial polític centralitzador de la conurbació barcelonina. Dona la sensació que la resta de territoris només són els espais, que des la capital els semblen encara verges, on podrien posar-hi els serveis que no volen tenir en el seu, sense comptar amb els interessos i planificacions dels que hi viuen.

La plataforma Provegueria havia enviat una carta al president de la Generalitat demanant que es concretés el pla de treball pel desplegament de tot l’àmbit. La resposta de l’Oficina del President ha estat emplaçar-los a una reunió a finals de juliol per parlar-ne. L’associació denunciava que la crisi de la covid-19 ha servit per posar de manifest les incongruències de l’organització sanitària del territori.

Pere Regull, delegat del govern, va explicar que el president de la Generalitat tenia prevista la seva visita oficial per aquestes dates i va suggerir coordinar amb l’Associació la trobada a fi de poder tractar el deplegament dels serveis que segueixen encallats.

El delegat va expressar la seva satisfacció per la trobada tot destacant la bona sintonia amb l’Associació i la feina que està fent. I va dir “cal que apretem en tots sentits, hem d’aconseguir no només promeses, sinó accions concretes i factibles. No és una qüestió de diners, sinó de gestos i s’ha d’entendre que volem que es treballi des del territori”.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els exiliats tornaran a Catalunya sense ser detinguts?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta