28 C
Igualada
Dimarts, agost 3, 2021

Primers actes de la Festa Major de Montbui

La primera activitat de la Festa Major montbuienca serà un concert de la Coral Si Fa Sol que es realitzarà aquest divendres a partir de les 22 hores a la pista esportiva de l’escola Montbou.

L’endemà dissabte 10 de juliol finalitzarà amb la festa inaugural del Castell de La Tossa, però començarà amb un Campionat de Partides Ràpides d’Escacs, el qual es durà a terme a Mont-Àgora. Aquest campionat està obert a tothom. Inscripció oberta a tothom. Es realitzarà entre les 10 del matí i dos quarts de dues de la tarda. Organitza: Club d’Escacs Montbui.

El diumenge 11 de juliol a partir de les 9 del matí començarà a l’Ateneu Cultural i Recreatiu del Nucli Antic un esmorzar de Festa Major, que serà preàmbul de l’inici del Campionat de Bitlles Catalanes que tindrà lloc al CE Les Moreres. També diumenge, però a partir de les sis de la tarda, s’organitzarà l’activitat “Decorem el poble”!, un taller de domassos amb motius montbuiencs. Es durà a terme a la Plaça del Safareig del Nucli Antic.

El cap de setmana principal de la Festa Major montbuienca es viurà del 16 al 18 de juliol. Després d’un any 2020 on no es va poder celebrar per la pandèmia, Montbui recupera la seva festa grossa, amb un format adaptat a l’actual normativa. Seran tres dies de festa i germanor, on el civisme de la ciutadania ha de ser present per tal de poder gaudir amb seguretat d’uns dies ben especials.

El format, el desenvolupament, les seus i fins i tot els horaris s’han hagut de repensar al detall. També s’ha hagut de treballar en tots els detalls organitzatius, com en el fet de repetir les actuacions dels artistes que actuaran divendres i dissabte per intentar arribar al màxim nombre de veïns i veïnes. Les restriccions d’aforament i la impossibilitat de realitzar activitats itinerants (com ara cercaviles tradicionals o correfocs) han condicionat també l’elecció i el format dels espectacles.

Entrades anticipades gratuïtes per a diferents activitats de la festa major amb aforament reduït
El dilluns 12 de 17 a 20 hores, el dimarts 13 de 11 a 13 hores i el dimecres 14 de juliol de 17 a 20 hores es podran recollir a Mont-Àgora les entrades gratuïtes anticipades per poder assistir a aquells actes d’aforament reduït i limitat que es celebraran al Nucli Urbà.

Entre aquestes activitats sobresurten els concerts i les nits de monòlegs (actes que es duran a terme tant divendres com dissabte, amb dobles actuacions, per poder arribar a un major nombre de públic).

D’una banda, Núria Fergó actuarà a la pista de l’Escola Garcia; a Mont-Àgora es celebrarà una Nit de Monòlegs amb David Sas i El Sevilla i a la pista de l’INS Montbui es realitzarà un Concert amb “La Séptima Trastada”

També caldrà aconseguir entrades anticipades gratuïtes per a la tarda de playback per a la Gent Gran del diumenge 18 de juliol i pel concert de “El Pot Petit” que es realitzarà a la pista de l’Escola Garcia Lorca el diumenge 18 al vespre.

L’organització de la Festa Major del Nucli Urbà, a càrrec de la regidoria de Cultura i Festes, i amb el suport de Viu La Festa, recorda que l’aforament estarà limitat seguint protocols actualitzats. El límit de lliurament d’entrades màxim serà de 4 per persona (excepte famílies nombroses amb acreditació). Tothom haurà de tenir entrada (nadons inclosos) per poder accedir als recintes dels espectacles, on no es podrà menjar ni beure, ni tampoc es podran reservar seients. Caldrà respectar les distàncies, fer ús de les mascaretes i complir amb les mesures i protocols sanitaris contra la covid-19. Caldrà tenir en compte que s’obrirà portes una hora abans de l’inici dels esdeveniments per evitar aglomeracions i poder recollir les corresponents declaracions responsables.

A les activitats del Nucli Antic caldrà accedir-hi també amb acreditació (el lliurament s’ha gestionat a través de l’entitat organitzadora: AAVV La Margarida).

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

S’estrena un nou model de quiosc de l’ONCE a la rambla Sant Isidre

Igualada ha estrenat un dels nous quioscos amb què l’ONCE està substituint els seus punts de venda arreu del territori. El nou quiosc, que...

Vallbona s’adhereix a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública

El ple de l’Ajuntament de Vallbona va aprovar l’adhesió a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), una iniciativa que té per...

Salut anima a vacunar-se a Igualada, on hi ha una gran quantitat de cites disponibles

El Departament de Salut anima a la gent de l'Anoia a vacunar-se. I és que aquest dilluns quedaven més de 1.300 primeres cites lliures...

Aleix Camats guanya en Disc a l’Encontre Internacional Sub-18 de París

L’atleta Sub-18 del C.A. Igualada Petromiralles/Jocnet, Aleix Camats, va assolir una brillant victòria en la prova del llançament de Disc, en l'Encontre Internacional per...

Jorba s’adhereix al nou servei de teleassistència ofert per la Diputació

El passat 21 de juliol l'Ajuntament de Jorba va acordar l'adhesió i participació en el programa Servei Local de Teleassistència de la Diputació de...
Compartir