Primeres sessions de participació ciutadana per elaborar el POUM de la Torre

703

poum la torre - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El 8 i 10 de març l’Ajuntament de la Torre de Claramunt va celebrar les primeres sessions de participació ciutadana per a l’elaboració del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). Les trobades, que es van fer al Centre Social Font de l’Armengol i al Centre Social Sant Joan Baptista respectivament, van comptar amb una notable participació dels veïns, que van poder compartir els seus dubtes i inquietuds amb l’alcalde, l’equip de govern i els tècnics.

A banda de les trobades amb els veïns, també es preveuen consultes a entitats, entre altres accions que tindran lloc al llarg del procés de redacció del nou planejament general, que es calcula que pot durar entre un o dos anys. L’alcalde, Jaume Riba, explica que “amb la participació dels ciutadans volem aconseguir un POUM fidel a la nostra realitat, que respongui a les necessitats de tots els veïns i veïnes” i afegeix que “tenim la voluntat que aquest sigui un planejament fruit del debat, el consens i la participació de tots”.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) és un instrument d’ordenació urbanística integral del municipi que afecta directament a tothom, ja que ha de permetre planificar el desenvolupament del territori i el seu entorn immediat. L’objectiu és que el POUM es faci de forma molt participativa i en surti un bon document que marqui quin model de poble es vol per al present i per al futur, posant l’accent en la vessant social, vinculada a l’habitatge i als equipaments, el desenvolupament econòmic i turístic del municipi i en el medi ambient.

En el ple del passat 27 de gener, l’Ajuntament de La Torre de Claramunt va aprovar amb una amplia majoria els documents de l’Avanç del POUM, que ara es completarà gràcies a la participació ciutadana. El document d’Avanç del Pla conté els objectius generals, una síntesi de les alternatives considerades, una síntesi dels criteris urbanístics, ambientals i socials, la descripció de les característiques bàsiques de la proposta i un informe ambiental previ. Tota la documentació al respecte es pot consultar directament al portal web municipal www.latorredelcaramunt.cat