El president Puigdemont serà a Igualada per presentar el nou projecte del Campus Universitari

293

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, serà el proper 1 de setembre a Igualada per a presentar el nou projecte de la Universitat de Lleida (UdL) al Campus Universitari de la ciutat, i que inclourà uns estudis únics a Espanya. La visita es va suspendre el passat
mes de juliol arran de la crisi de govern que va patir la Generalitat, i que va suposar el
relleu de varis consellers.

La Universitat de Lleida (UdL) ja té en marxa tots els tràmits perquè la UdL assumeixi els estudis d’Igualada fins ara adscrits a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El vicerector de Docència, Francisco García, va indicar recentment al diari Segre de Lleida que els alumnes tindran l’opció de completar-los a la mateixa UPC i que el professorat i el personal de serveis també podrà elegir entre seguir a l’UPC o incorporar-se a la UdL. “Ningú se n’anirà al carrer”, va destacar. Va detallar que ja han presentat al Consell Interuniversitari les memòries del grau d’Enginyeria Química i el màster d’Enginyeria del
Cuir que passaran a ser de la UdL.

Canvis en Enginyeria d’Organització Industrial

On sí que hi haurà canvis és el en grau d’Enginyeria en Organització Industrial, que també s’oferia en doble grau amb Administració i Direcció d’Empreses (ADE), en col.laboració amb la Universitat Oberta (UOC).

Per a aquest curs vinent ja no s’ha ofert aquesta matrícula, ja que aquests estudis es reconvertiran a partir del curs 2018-19 en el grau d’Enginyeria de l’Organització, Logística i Gestió Industrial, que dependrà de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la mateixa UdL.

Tècniques d’Interacció Digital, únic a Espanya

Aquest curs pròxim ja es podrà estudiar a Igualada el grau de Tècniques d’Interacció
Digital, que serà únic a Espanya, doncs tindrà caràcter de formació dual de manera que es faran pràctiques a les empreses des de l’inici, una pràctica molt habitual en altres carreres universitàries a la UdL, com la de Mestre. A més, aquest curs serà de només tres anys, aprofitant el nou model molt extens a Europa de 3+2 (tres anys de grau i dos de màster).

Recordem que l’Ajuntament s’ha proposat convertir Igualada en ciutat universitària des que l’any 2014 va inaugurar el Campus Universitari, amb estudis adscrits a la UPC. Ara, la ciutat farà un pas endavant amb l’aliança que ha segellat amb la Universitat de Lleida, que li permetrà ampliar els estudis de grau i postgrau. Ara mateix a Igualada es poden estudiar quatre graus, un màster oficial, un màster professional, quatre postgraus i una càtedra.

El pla que es presentarà Puigdemont l’1 de setembre té el repte d’assolir els dos mil estudiants a mig termini –mil de grau i mil més de postgrau i màsters- i també inclou la
construcció d’un nou Campus de la Salut i d’una residència universitària amb una seixantena de places, en una part de l’antic Hospital Comarcal.

Jordi Puiggròs