Prepara les vacances amb el teu gos

135

Encara que en el nostre país encara estem a anys llum de molts altres països europeus en tema de portar els nostres gossos de vacances, d’una manera tímida van creixent les opcions de llocs per anar de vacances on podem compartir amb els nostres animals de companyia.

Quan preparis les vacances de la família busca informació sobre hotels, càmpings o apartaments que permeten l’estada dels nostres cans, així mateix assabenta’t si ofereixen algun servei addicional que puguis utilitzar, com per exemple de guarderia, per si algun dia vols fer alguna activitat on no te’l puguis emportar. Si has de viatjar a un altre país assabenta’t de la normativa que legisla el tema de gossos, quines vacunes necessites i quina documentació, aquesta informació te la pot donar el teu veterinari o pots trucar directament a l’ambaixada del país en qüestió.

Comprova que el xip funcioni correctament i posa-li una placa identificativa amb el nom del gos i el teu telèfon, que en cas de pèrdua puguin localitzar-te ràpidament, recorda que estàs en un lloc desconegut i és molt fàcil que el teu gos si et perd es desorienti i no sàpiga on anar a buscar-te.

gos-vacances-opinio-paamboliLes vacunes han d’estar posades al dia, informa’t de si necessites alguna que aquí no sigui obligatòria però al lloc on vas si ho sigui.

Emporta’t el seu passaport, te’l faran al teu centre veterinari juntament amb la cartilla veterinària on hi ha tota la informació personal i de salut del gos. Així mateix, si el teu gos es dels considerats un gos potencialment perillós, porta la documentació adequada. Recorda que la legislació és diferent segons les comunitats o països, així que deuràs informar-te correctament del què necessites depenent del teu destí. Per fer la maleta no oblidis: Portar el seu llitet, en la mesura de lo possible, una tovallola, el raspall, el xampú i els desparasitadors. Un bevedor i un menjador, juntament amb el menjar i una ampolla d’aigua pel camí. El menjar el pots portar en diferents bosses cadascuna amb la porció individual que necessitaràs cada dia, així t’estalviaràs portar més pes del compte. El collar, la corretja i l’arnés, en cas que utilitzis el morrió no te l’oblidis. Bosses per defecacions, joguines i alguna “xuxe”. Si pren algun medicament inclou-lo a la bossa, encara que no el necessiti actualment, però en cas de necessitat ja el tindràs. També inclou protecció solar i algun protector per als coixinets, ara jugarà més i pot ser que es faci mal.

Si viatges en cotxe porta el seu cinturó de seguretat o el seu transportí.

Recorda que una bona experiència en un lloc de vacances és tan important per a tu com per als propietaris d’allà on vas. Si el teu gos és educat i obedient sempre deixarà bons records allà on vagi, i no oblidis que la responsabilitat de deixar les estàncies netes és responsabilitat teva. Que ens obrin les portes de més llocs on gaudir amb els nostres gossos és la nostra feina. Gaudeix de les vacances amb la família complerta!

Lluís Luque