10.8 C
Igualada
Divendres, 8 desembre 2023

Un article de

Poble Actiu votarà Enric Conill al ple d’investidura per visualitzar una alternativa al govern de Castells
P

Publicitat

Les dues regidores de Poble Actiu votaran pel candidat d’ERC, Enric Conill, en la sessió d’investidura d’alcalde de dissabte. Així ho ha decidit l’assemblea de membres i col·laboradors de Poble Actiu celebrada dijous al vespre, en què l’opció de “visualitzar una alternativa d’esquerra sobiranista de 7 regidors” ha prevalgut sobre la de votar la seva cap de llista, Neus Carles. “Malgrat saber que els nostres vots per ERC no alteraran l’elecció de Marc Castells com a alcalde amb una previsible majoria simple, des de Poble Actiu optem per posar en valor el nostre compromís amb el canvi i la transformació de la ciutat. Ho fem sumant puntualment al candidat d’una opció amb qui compartim part del programa, conscients de les nostres diferències però amb clara voluntat de suma que visualitzi una alternativa al govern actual.”

Des de Poble Actiu es subratlla que “aquesta decisió, que no té cap efecte més enllà del ple d’investidura, està basada en la màxima que hem ressaltat en campanya: cap vot de Poble Actiu, ni per activa ni per passiva, servirà per fer alcalde a Marc Castells. Una posició que hem mantingut atès que el model de ciutat convergent està a les nostres antípodes de molts aspectes importants del nostre programa. És per això que creiem que cal aprofitar també la sessió d’investidura per visualitzar que aquesta alternativa al model Castells compta, com a mínim, amb el suport de 7 regidors al ple. Poble Actiu té com a prioritat un canvi de govern que suposi un canvi de model de ciutat i farem el possible perquè això sigui així”. Des de la candidatura impulsada per la CUP afegeixen que “evidentment, Poble Actiu té un projecte propi i diferenciat que continuarà defensant, però pensem que hem de ser tan coherents com puguem amb allò promès en campanya i els motius pels quals quasi 2.000 igualadins ens van donar suport el passat 26 de maig”.

La posició de Poble Actiu es fonamenta en el debat col·lectiu al sí de la candidatura al llarg de les darreres tres setmanes i també en les converses amb les diferents formacions presents al consistori. “Ens hem reunit i parlat amb tothom, explorant possibilitats que permetessin maximitzar l’aplicació del nostre programa malgrat potser no fossin les més òptimes per la nostra formació. Volíem explorar una proposta d’acord de govern que poguessim traslladar a l’assemblea, però finalment no s’ha arribat a comptar amb cap proposta. Ara confiem poder seguir treballant pel canvi en el model de ciutat al llarg del mandat.”, han subratllat. “Estem disposats a continuar establint ponts de coordinació des de l’oposició d’esquerres al llarg del mandat, com hem fet els darrers 4 anys, però s’haurà de construir en el dia a dia. Per part nostra treballarem per impulsar les mesures en què creiem, i si aquesta tasca es vol fer des de la col·laboració del conjunt de partits de l’oposició s’haurà de fer des de l’honestedat i sense cap doble joc amb el govern de Castells”, adverteixen.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies