21.7 C
Igualada
Dilluns, agost 8, 2022

Poble Actiu vol fer de l’Escorxador un espai cultural

Poble Actiu ha presentat aquest dilluns les seves propostes en àmbit de cultura. La candidatura creu en una cultura “de base, horitzontal i democràtica, d’accés igualitari i que permeti desenvolupar una visió crítica del món”. La formació ha afirmat que es compromet a dur a terme projectes incorporant-hi la perspectiva “feminista, antiracista i cooperativa i amb valors de transversalitat, transparència i transgressió”. Com a eix vertebrador de totes les propostes culturals, la candidatura considera que Igualada necessita un Pla Cultural com a eina per a treballar en una ciutat que dirigeixi polítiques culturals de convicció, rigoroses i constants, amb la voluntat d’encarar un futur d’acció ordenada, i no fruit de la improvisació. Des de Poble Actiu consideren que el Pla Cultural s’ha de desenvolupar des de la transversalitat entre departaments i que contempli la visió de gènere i la participació activa de dones en tots els nivells: programació, anàlisis de públic, equip de treball i producció entre d’altres.

Dins del Pla Cultural es crearà un Pla d’equipaments que haurà d’incorporar un mapa d’equipaments i establir les característiques i potencialitats de cadascun.

Creació d’un espai polivalent cultural situat a l’Escorxador
Poble Actiu vol recuperar l’edifici i el recinte de l’Escorxador per a la cultura. A curt termini proposa obrir l’Escorxador a les entitats d’Igualada i dotar-lo d’activitat cultural de manera immediata i continuada, a través de la bonificació d’entre el 90% i el 100% de les taxes d’ús de l’Escorxador per a les entitats culturals d’Igualada. A llarg termini proposa que esdevingui un centre de cultura amb espais oberts al públic (espais per exposicions, concerts etc.) i amb un espai educatiu. Si el Pla d’equipaments estableix que cal un nou Auditori, la candidatura entén que s’hauria de construir en aquest espai.

Dotar la ciutat d’opcions d’educació municipal en totes les disciplines artístiques
Des de Poble Actiu creuen que a Igualada hi ha una manca d’oferta educativa municipal en alguns àmbits artístics com la dansa, el circ i el teatre. La plataforma vol generar noves propostes municipals per tots els àmbits artístics i que treballin de manera coordinada amb les escoles artístiques municipals existents com l’escola de música Mestre Joan Just i l’escola d’art Gaspar Camps.

Adequar els horaris de la biblioteca a les necessitats dels usuaris
Tenint en compte que la ciutat ha augmentat l’oferta universitària en els darrers anys  i en conseqüència el nombre d’estudiants, des de la candidatura cupaire es creu necessari ampliar el marc horari de la biblioteca per adaptar-se a nous usuaris.

Creació d’un Pla d’investigació i conservació del patrimoni i la memòria històrica d’Igualada
Igualada necessita urgentment la creació de serveis i museus que permetin un relat de memòria i entorn d’Igualada, afirmen des de Poble Actiu. Calen polítiques d’intervenció patrimonial que ara mateix són inexistents. Cal més divulgació de totes les tasques desenvolupades en el marc de patrimoni. En el Pla de preservació del patrimoni industrial s’hi han de definir actuacions de conservació i criteris de preservació del patrimoni arquitectònic que permetin una lectura del llegat industrial de la ciutat.

Reorganització dels museus de la ciutat i definició dels usos i les característiques
La plataforma creu que cal restaurar el valor del Museu de la Pell com a Museu de la Tècnica i crear una nova sala d’exposicions emplaçada a l’Escorxador.

Incorporació de més presència de creadors locals en la programació dels equipaments i en l’activitat desenvolupada en espais públics
Poble Actiu pensa que és imprescindible donar suport a les entitats i als artistes locals de totes les disciplines. Assegura que convé mantenir línies de treball endegades amb encàrrecs, concerts i contractacions.

La candidatura ha elaborat aquestes propostes “per tal que la cultura s’entretexeixi i s’impliqui amb altres àmbits com l’urbanisme, l’esport, els serveis socials, la via pública etc”. Les propostes de Poble Actiu en àmbit de cultura volen potenciar el carrer i l’espai públic com un escenari habitual d’activitat cultural per garantir la democratització, la interculturalitat i la creació de nous públics. Aposta per mantenir la innovació i la investigació en llenguatges artístics, posant l’accent en el seu apropament a tota la ciutadania. A més, insisteix en dotar Igualada de les infraestructures amb les característiques necessàries que permetin l’activitat cultural amb total garantia.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

“Elvis”, un espectacular i inoblidable biopic sobre el rei del rock

L’Elvis Presley, aquell rei del rock que, de sempre, amb la seva música m’ha despertat unes sensacions úniques i perquè no significades passions; aquests...

L’Editorial: Obres, accidents i informació

Sovint l’arribada de l’estiu comporta que les ciutats facin feines de manteniment i reparació, pensant que hi haurà menys activitat i és el moment...

Dos detinguts per un robatori amb força en un pis d’Igualada

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir, 4 d’agost, dos homes de 43 anys, com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força a...

Aquest dissabte, Jordi Savall a la Brufaganya

Demà dissabte 6 d’agost, a dos quarts de 10 de la nit, a les Nits Musicals de la Brufaganya es celebrarà el concert amb...

Suar

Començaré aquest últim rodalmot d’estiu amb una confessió en veu baixa: segurament hauria estat més pertinent desentranyar el mot calor, però el cert és...
Compartir