19.5 C
Igualada
Dijous, octubre 21, 2021

Poble Actiu té un pla per la política cultural d’Igualada

El divendres 24 de setembre Poble Actiu va presentar la campanya “Tenim un pla. Pensem la política cultural d’Igualada”. L’acte, celebrat a l’Adoberia Bella, dona el tret de sortida a un cicle de sis actes que tindran lloc cada mes des de l’octubre 2021 al maig 2022. La campanya té per objectiu reflexionar i debatre sobre l’estat de la cultura i la política cultural actual, paral·lelament a la celebració d’Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022. Segons el grup municipal, aquest esdeveniment hauria de servir per “replantejar el model cultural de la ciutat però que l’equip de govern l’està convertint en un esdeveniment amb molts focus que d’entrada sembla que no ens aportarà res a llarg termini”.

Tots els actes estaran oberts a la ciutadania i comptaran amb la participació de representants d’equipaments, entitats, creadors, programadors i centres artístics locals així com representants d’espais i projectes artístics de fora d’Igualada.

El primer acte, dedicat als equipaments i la programació estable, tindrà lloc el dissabte 16 d’octubre al Kiosk del Rec. Sota el títol “Funcionament, usos i recursos del equipaments”, comptarà amb la participació de Mireia Claret, presidenta de l’Ateneu Igualadí; Montse Riera, del Casal Cívic Igualada i Víctor Valls, arquitecte.

El segon acte, “La producció i la creació cultural a Igualada” tindrà lloc el dissabte 20 de novembre al Local de Xauxa i comptarà amb la participació de Ricard Espelt, de Copons inLoft; Òscar Balcells del Teatre de l’Aurora, Anna Cervera del Zoom Festival i representants del Teatre Nu i L’Estival de Jazz.

El Centre Cívic de Fàtima acollirà la tercera jornada el dissabte 22 de gener. Sota el títol “Eines i recursos per portar l’educació artística a l’aula”, la sessió comptarà amb docents de l’àmbit artístic que actualment estan desenvolupant projectes en escoles i instituts.

El dissabte 19 de febrer tindrà lloc al Museu de la Pell la quarta jornada, “Cultura transformadora, perifèria i privilegis culturals”, una xerrada a tres veus entre el poeta Pol Guasch; la gestora cultural i representant de KULT, Laura Arau i l’escriptor Feliu Formosa.

L’Escorxador serà l’escenari de la penúltima sessió del cicle, que tindrà lloc el dissabte 26 de març. “Omplim L’Escorxador de cultura”, una xerrada i visita guiada a l’equipament.

L’acte final de campanya tindrà lloc el dissabte 14 de maig a l’Ateneu Igualadí, una última sessió on es presentarà una publicació amb un recull de les conclusions.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Síndic investiga d’ofici el diagnòstic homòfob a Teresa Bernadas

El Síndic de Greuges ha obert una investigació d'ofici pel diagnòstic que va rebre l'exportera d'hoquei patins igualadina Teresa Bernadas, en un CAP de...

Manifest pel sí a Jorba

El proper diumenge 24 d’octubre Jorba votarà si vol ampliar el Parc Tecnològic Igualada-Jorba tal i com proposa el Pla Director Urbanístic d’activitat econòmica...

Igualada incorporarà 7 elements a la “Llista representativa de tresors culturals del món”

Igualada ha iniciat aquest dimecres la campanya d’elecció i promoció de 7 tresors del patrimoni cultural. Aquesta campanya es duu a terme com a...

L’Igualada Rigat perd un partit que tenia dominat

IGUALADA HC RIGAT 5 NOIA 6 L’IHC Rigat va acabar derrotat en un partit que podria haver guanyat, que com a mínim hauria d’haver empatat, però...

Més de 330 ciclistes gaudeixen de la Pedals de Tros en un dia radiant

El passat diumenge, 17 d’octubre, Santa Coloma va acollir la novena edició de la Pedals de Tros, una cursa en BTT organitzada pel club...
Compartir