28 d'octubre de 2019

Poble Actiu presentarà una moció de suport a la protesta d’estudiants contra la sentència del procés i condemna de les càrregues policials

Poble Actiu presentarà una moció al Ple de l’Ajuntament d’Igualada de demà dimarts 29 d’octubre en suport a la protesta d’estudiants contra la sentència del Tribunal Suprem el dimecres 16 d’octubre al tall de l’A-2 i en clara oposició a les càrregues policials produïdes pels cossos de mossos i a l’ús indegut de bales de foam.

En aquesta moció la formació també denuncia l’ús de violència desproporcionada dels cossos de seguretat de Catalunya i de l’Estat espanyol en les mobilitzacions i manifestacions en protesta contra la sentència. També exigeix “la retirada de les Forces Policials i dels Cossos Militars de l’Estat espanyol desplegades a Catalunya, així com la dissolució del cos de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra”. Poble Actiu insta al govern de la Generalitat a destituir el Conseller Buch, a qui considera responsable últim de la violència desproporcionada realitzada pels mossos d’esquadra en aquest context.

Finalment, el partit reclama l’amnistia per a totes les persones represaliades políticament per l’Estat espanyol, l’alliberament de tots els presos polítics, i el lliure retorn de tots els exiliats. També reafirmen “el reconeixement cap a les mobilitzacions massives de caràcter no violent que el poble català ha protagonitzat les darreres setmanes en demanda de llibertat i contra la repressió policial i judicial”.

Més enllà de la moció, Poble Actiu reclama a Marc Castells que doni explicacions sobre les seves declaracions realitzades la setmana passada. No entenen quin problema hi podia haver entre el tall de carretera i les marxes per la llibertat quan deia “En aquell moment s’atansava la marxa de la Panadella i podia suposar un inconvenient en tot el procés d’aquestes Marxes per la Llibertat”. Com es va poder comprovar, en el posterior tall a l’alçada de la carretera de les Maioles, no hi va haver cap problema entre el tall de la carretera i la marxa de la llibertat, sinó el contrari. Finalment demanen que no es menystingui la utilització de bales de foam.

Comparteix l'article:

Comenta aquest article: