Poble Actiu i Igualada Som-hi se sumen a les veus que demanen al govern “diàleg” i “acció” sobre la Festa Major
P

7 de setembre de 2019

Dies després d’acabada la Festa Major, alguns partits polítics de la ciutat han demanat a l’Ajuntament més diàleg per evitar situacions com les queixes veïnals, o d’algunes colles per, entre altres, solapament d’activitats i imposicions del govern municipal. Si la setmana passada era ERC la que avançava que calia una acció del govern per evitar que la situació es torni a repetir, ara són Poble Actiu (Cup) i Igualada Som-hi (PSC+Comuns) les que també hi han dit la seva.

Cuadras: “Cal un debat ordenat i seriós sobre el model”
Jordi Cuadras, portaveu d’ISgualada Som-hi, ha explicat a La Veu que “demanem que el govern de la ciutat no es renti les mans de la seva tasca de fer d’àrbitre en l’organització de la Festa Major. Cal obrir el debat sobre el model que es vol, per evitar que hi hagi les duplicitats i canvis d’actes que hi ha hagut aquest any. De fet, aquesta és una demanda que aquests darrers dies diferents entitats ens han fet arribar, cal obrir un debat ordenat, seriós i amb voluntat d’acord per totes les parts”.

Cuadras afegeix que “les entitats que fan possible la festa prou feina tenen i s’impliquen a la Festa Major per gaudir-ho i destinar-hi una part del seu temps lliure. No pot ser que hagin d’acabar decidint a quin acte renuncien participar perquè l’agenda plantejada per l’Ajuntament té duplicitats i renuncia a resoldre els debats plantejats”.

Finalment, recalca que “el govern de la ciutat ha d’entomar el repte de buscar l’acord entre els agents implicats. Cal un treball comú que permeti arribar a una proposta de consens. Cal començar el procés de debat, però l’Ajuntament és el primer que s’ho ha de creure perquè el procés i la solució sigui fruit d’un treball conjunt de totes les entitats i agents implicats amb la Festa”.

Carles: “Cal que el govern es mulli i dialogui”
Per la seva banda, Neus Carles, de Poble Actiu, explica que “com cada any, la Festa Major ha estat, una vegada més, una Festa amb moltíssimes activitats, la majoria de les quals, organitzades i coordinades a partir d’entitats i de persones voluntàries. Reclamem que el govern es mulli, dialogui i obri a la ciutat el debat per tal de decidir quin model de Festa Major volem i que la protagonista sigui la Festa i no el desgovern de l’equip de govern”.
Carles afegeix que “voldríem felicitar i agrair a totes les colles, entitats i persones voluntàries que destinen moltes hores a fer créixer la festa i que sacrifiquen, cada any, temps lliure per construir una Festa Major millor”.

Reflexió sobre el canvi  del Territori Festiu
També des de la Coll@nada, l’associació juvenil responsable d’una bona colla dels actes de la Festa Major, expressen la seva satisfacció. Fonts de l’entitat, respecte el conflicte pel soroll al Territori Festiu de la plaça Pius XII, han apuntat que no van tenir coneixement de les queixes veïnals “fins a darrera hora, just per poder fer correccions amb el canvi d’horaris durant els primers dies, i menys volum de so, però el cert és que, el dia de les cinc places, el so de la plaça de l’Ajuntament s’escoltava a la plaça Pius XII. Nosaltres vam complir la normativa, però d’altres no”. Des de l’entitat algunes veus apunten que caldrà obrir un període de reflexió sobre la continuïtat o no del Territori Festiu en aquesta plaça.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta