El ple de l’Ajuntament declara ‘Els Pastorets de Calaf’ bé immaterial de la vila

22 de desembre de 2016

Coincidint amb la setmana durant la qual s’estrena una nova temporada dels Pastorets de Calaf, el ple de l’Ajuntament de Calaf ha aprovat, aquest dilluns, declarar-lo bé patrimonial immaterial de la vila. La moció s’ha aprovat per vuit vots a favor de l’equip de govern de Junts per Calaf – AM (JxC) i Convergència i Unió (CiU), i tres vots en contra del Grup d’Independents per Calaf (GIC).

La declaració serveix per reconèixer i homenatjar l’esforç i dedicació de les persones que històricament hi han intervingut i declarar la voluntat del consistori de seguir treballant per preservar, impulsar i promocionar els Pastorets de Calaf.

La portaveu de CiU, Mª Antònia Trullàs, va expressar el suport del seu grup a la moció indicant que cal “reconèixer la feina que tants calafins i calafines han fet durant aquests anys”. D’altra banda, la portaveu de GIC, Neus Aparició, va argumentar el seu vot en contra afirmant que la declaració “és un invent de l’Ajuntament que porta a la confusió de la gent, ja que es tracta d’una categoria que no existeix”.

El regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Jordi Fitó, va expressar, a través de la lectura de la proposta, de quina manera l’espectacle ha actuat com a instrument de socialització i cohesió per al municipi. “Gent de totes les edats i orígens socials han participat en la representació que, a més, també ha servit per a moltes persones com una porta d’entrada al coneixement de la llengua i la cultura catalana, i al món del teatre amateur i/o professional”. Amb aquesta declaració l’Ajuntament es compromet a vetllar perquè Els Pastorets de Calaf continuïn sent un element socialitzador i a la vegada patrimoni de la cultura popular i tradicional de la vila.

Aquest acord es comunicarà a la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que atorgarà aquesta menció especial a Els Pastorets de Calaf.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari