La Plataforma Feminista de l’Anoia reivindicarà el 25N amb sabates vermelles

58

La Plataforma Feminista de l’Anoia està preparant un acte reivindicatiu amb motiu del 25N Dia Internacional contra les violències masclistes. Seguint l’experiència de companyes capelladines, aquest any realitzaran a Igualada una exposició inspirada en l’obra artística Zapatos Rojos de Elina Chauvet. Volen omplir la plaça de l’Ajuntament d’Igualada de sabates vermelles amb una imatge que doni testimoni, de manera simbòlica, de la violència contra les dones.

L’obra de Chauvet neix a Ciudad Juárez, una ciutat on l’assassinat i la desaparició de dones és un fet quotidià i sorgeix de la necessitat de fer públic el dolor privat i aliè. A través de l’absència i la visibilitat de les sabates vermelles, l’obra col·lectiva pretén mostrar el buit que han deixat les dones assassinades. Les sabates expliquen l’absència de qui les calçava i el vermell representa la sang però també l’esperança.

L’exposició de la Plataforma Feminista de l’Anoia estarà oberta a la participació. Es començarà a muntar a les 12 del migdia i conviden a portar sabates vermelles a tothom qui vulgui.

A la una del migdia tindrà lloc la concentració i la lectura del manifest de la Xarxa Feminista, a la mateixa plaça.