Un article de
Veuanoia

PIMEC diu que una aturada de les empreses portarà “conseqüències greus”
P

16 de març de 2020

Una aturada total de l’activitat econòmica portaria també conseqüències greus; hem de procurar que l’activitat empresarial sigui compatible amb les més efectives mesures de prevenció”. Així ho ha dit el president de PIMEC, Josep González, en relació a la proposta del president del Govern de Catalunya, Quim Torra, quan aquest cap de setmana parlava d’una aturada solidària de país.

El president de PIMEC ha assegurat que la patronal ha estat en tot moment en contacte directe tant amb la Generalitat, a través dels departaments d’Empresa, de Treball i de Salut, com del Govern central, concretament amb el Ministeri de Treball i el d’Indústria. Per això, veu bé una reunió amb l’objectiu de garantir la millor coordinació entre els agents socioeconòmics i el Govern de la Generalitat que “es produirà aquesta tarda de manera telemàtica”.

En una roda de premsa retransmesa en directe via streaming, gràcies a les noves tecnologies i al procediment intern de transformació digital que va experimentar fa un temps la patronal, González ha demanat a les Administracions Públiques “prioritzar i accelerar la implementació de mesures per millorar la situació de les empreses i del col·lectiu d’autònoms”. I ha recordat algunes de les peticions de PIMEC en aquest sentit: “La suspensió immediata de les cotitzacions socials de pimes i autònoms; l’ajornament del pagament de l’IVA i de l’IRPF i la compensació dels deutes fiscals”.

El president de l’entitat també ha dit que caldria com a mínim triplicar els 1.000 milions d’euros del fons de contingència de la Generalitat per donar liquiditat a pimes i autònoms. Així mateix, la patronal demana un  ajornament en els pagaments d’hipoteques i crèdits, el pagament immediat de les factures pendents de les administracions públiques, i una compensació econòmica pel tems d’atur dels autònoms. A més, una definició i ampliació de les causes per ERTO per força major i l’agilització dels tràmits administratius, especialment els laborals relacionats amb expedients de regulació temporals d’ocupació.

Nou telèfon de PIMEC al servei de pimes i autònoms

D’altra banda, Josep González ha explicat que l’entitat està donant suport i atenció a totes les pimes i autònoms que estan patint les conseqüències d’aquesta crisi provocada pel Covid-19. En aquest sentit, ha exposat algunes dades: “Aquests dies més de 80 professionals de PIMEC, i més de 30 el cap de setmana, han estat i estan treballant per donar suport a les empreses i els autònoms en aquests moments tan complexes i per atendre consultes, que aquest dissabte i diumenge han estat més de 2100 peticions i que s’han atès telefònicament  o a través del formulari de l’espai web de la patronal”. I ha afegit que les qüestions han estat “sobretot d’àmbit jurídic, laboral, financer i hi ha hagut molts dubtes sobre quins establiments podien obrir i quins no”.

Davant d’aquesta allau de peticions, PIMEC ha creat un nou número de telèfon (936 061 500) per atendre únicament les trucades de pimes i autònoms relacionades amb aquesta qüestió, per tal d’orientar-los i donar-los suport davant d’aquesta crisi sanitària, social i econòmica.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta