Pere Joan Vinós, nou president d’Òmnium Anoia

394

Aquest dijous al vespre es va celebrar l’assemblea d’Òmnium Cultural Anoia que va servir per escollir un nou president. Aquest serà Pere Joan Vinós, professor de matemàtiques i vinculat al centre de recursos pedagògics de l’Anoia. Vinós substituirà en el càrrec a Joan Requesens. L’assemblea també va servir per aprova el pla de treball i el pressupost de cara a aquest any 2019.

Un cop acabada l’assemblea de socis, el vicepresident i la vicepresidenta d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri i Marina Llansana, van conversar, en un acte obert a tothom, sobre la campanya “Judici a la Democràcia”. Aquesta campanya, engegada fa quinze dies en un acte multitudinari al Castell de Montjuïc, vol denunciar el judici als presos polítics catalanas, on Òmnium acusarà l’Estat de vulnerar drets fonamentals, com la llibertat d’expressió o els drets de manifestació i de reunió. Al final de la intervenció hi haurà un torn obert de paraules.

Aprofitant la visita a Igualada, Marcel Mauri va aprofitar per assistir a la concentració diària del Cant dels Ocells que es fa a la capital de l’Anoia per demanar la llibertat dels presos polítics.