9.4 C
Igualada
Dissabte, febrer 27, 2021

Pere Artigas, gerent Carpes Sunset: “Hi ha gent important i polítics que em deien que deixés entrar als seus fills menors”

El gerent de Carpes Sunset d’Òdena, Pere Artigas, ha comunicat el tancament del local el proper 29 de juny. Es posaran així punt i final a 10 anys d’activitat d’aquest local d’oci, un punt de trobada de referència per al jovent de 16 i més anys d’edat a la Conca d’Òdena. La decisió es produeix dies després d’una actuació dels Mossos d’Esquadra i de la Inspecció de Treball de la Generalitat, que hi va detectar diferents irregularitats, i que La Veu va publicar la setmana passada.

La notícia del tancament, publicada en primícia per La Veu de l’Anoia, ha trencat tots els rècords de visualitzacions en el nostre portal Veuanoia.cat. Ahir, superava ja les 6.200, assolides en poc més de dos dies. Així mateix, la notícia ha estat motiu de múltiples comentaris i comparticions a totes les xarxes socials.

“Centenars de joves al carrer”
Artigas explica a La Veu que “hem acordat tancar les portes de les Carpes Sunset el proper 29 de juny, a causa de tota aquesta pressió”, de manera que aquell dia -la setmana que ve-, un dissabte, serà la darrera sessió. El gerent de l’empresa que gestiona el local creu que “el problema està en la franja de 16 a 18 anys, això és el que està provocant la pressió a la qual faig referència. Tancarem per això, i aquest fet provocarà que centenars de joves hauran de quedar-se al carrer”.

Els joves de la Conca d’Òdena, gaudint de la festa, una nit de cap de setmana.

Per a Pere Artigas la situació que esdevingui després del tancament de Carpes Sunset no serà cap solució. “Aquests joves continuaran sortint, i continuaran bevent. I també sortiran amb cotxes, marxant fora d’Igualada, amb el conseqüent perill. Els que avui som pares i hem viscut l’època de les discoteques “Què” i “Bruc’s Bananas” ja sabem què passava. Hi ha el perill que es matin per la carretera. Ara com ara, sabíem on eren, al Pla de les Gavarreres, de l’altra manera, no ho sabrem. Un dels pilars de fer Carpes Sunset va ser precisament això, fer alguna cosa a casa per evitar que el jovent marxés”.

El gerent de l’empresa -que també és propietari d’altres locals d’oci de la ciutat- afirma que “Carpes Sunset no té per què assumir tot el problema. No s’entén que una discoteca que ja porta 10 anys d’existència, ara de cop i volta surti tota aquesta pressió…No té ni cap ni peus, això. Està passant exactament el mateix ara que fa cinc, quatre, o vuit anys. Em pregunto per què surt ara tot això.”

L’empresa gestora de Carpes Sunset esperarà a analitzar bé les actes aixecades per Mossos d’Esquadra i Inspecció de Treball per “prendre les mesures necessàries. Pertanyem a l’Associació de Discoteques de Catalunya i, quan arribi el moment, haurem de prendre part”. També explica que “fa temps vam contractar l’empresa Àuria per a la neteja de l’entorn, i si alguna empresa del voltant ens truca perquè ha detectat alguna brutícia, anem a netejar-la. Fins i tot s’han pagat reparacions. Sempre s’ha intentat estar bé amb els veïns i amb el polígon”.

Solució complicada
Seria ingenu no acceptar que el consum d’alcohol entre joves -i menors d’edat- és habitual a tot arreu. Molts d’ells ja entren als locals nocturns havent begut amb anterioritat, en els habituals “botellons”.

La solució al problema és “complicada”, apunta Artigas, una persona amb dècades d’experiència en la gestió de bars musicals i discoteques. “Això s’ha convertit ja en una cultura… la de sortir amb el “botellón”. S’ha baixat l’edat de començar a tenir relacions sexuals, com s’apunta en molts estudis, i també la de començar a beure alcohol. I això els joves ho continuaran fent a les cases, a les vies públiques, i on faci falta. Això no canviarà. Algú haurà de canviar això, evidentment. Però que tot es carregui contra l’únic espai que tenen els joves en tot l’Anoia…”, es lamenta Artigas.

El paper dels pares
Altra cosa és el paper dels pares. “El més graciós són les pressions que hem tingut de molts pares perquè deixem entrar als seus fills. De pares i d’avis, fins i tot. I de persones importants, i de polítics… Escolta, que vindrà el nen o la nena, deixa’l entrar… No et diuen “què podrà entrar?”… No, et diuen “deixa’l entrar”… Ja veus com està la situació”, m’explica Artigas, conscient del calibre de la seva afirmació. “Què fas, com a igualadí o anoienc? I tot això ara se’ns torna en contra”, diu.

“Després hi ha els pares que són a fora del local, esperant-los, sabent que són menors i que no podrien entrar. Per tant, tenen el consentiment del pare per entrar. Però clar, qui s’ha emportat el pal: Carpes Sunset”.
En època de plena ocupació, amb centenars d’assistents a les sessions del cap de setmana, Carpes Sunset dona feia a 60 o 70 persones. “La majoria són estudiants, que durant l’estiu fan uns diners per poder-se pagar les carreres universitàries”.

El futur
De cara al futur més immediat, Pere Artigas i el seu equip està ja pensant en com redireccionar el negoci. “Alguna cosa farem, tot i que de la franja d’edat 16-18 anys nosaltres no ens en farem càrrec. Algú no vol que ho fem”. Caldrà veure, doncs, si cal esperar molt temps, o, qui sap, a la setmana següent continua sonant la música al mateix lloc… amb un altre nom i un altre ambient.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Acord de La Veu amb Mercat de Casa

La Veu de l’Anoia i Mercat de Casa han arribat a un acord per promocionar conjuntament els seus productes. Recordem que Mercat de Casa és...

La Brigada Municipal amplia la flota de vehicles elèctrics

La Brigada Municipal d’Igualada ha ampliat la seva flota de vehicles elèctrics amb la incorporació de dos turismes Renault Zoe i dues furgonetes Nissan...

L’Hospital demana que no es deixi d’assistir al cribratge del càncer de mama tot i la pandèmia

Amb l'arribada de la pandèmia, des de l'Hospital d'Igualada han notat com hi ha dones que no assisteixen a les cites per fer-se una...

La “Vac-Auto”, l’administració de vacunes dins del cotxe, ja ha arribat a l’Anoia

L’evolució de la campanya de vacunació contra la covid-19 a l’Anoia s’està accelerant. Afortunadament, ja s’han administrat prop de 7.400 vacunes (a 21 de...

Enric Grima, nou president de la Jove Cambra d’Igualada

El passat dissabte dia 20 de febrer, la Jove Cambra Internacional d’Igualada va celebrar l’assemblea de traspàs JCI Igualada 2021, en aquesta ocasió telemàticament....
Compartir