31.7 C
Igualada
Dilluns, juliol 4, 2022

Pere Argelich, alcalde Santa Maria de Miralles “Estem contents de la Festa Major que tenim i convidem tothom a acompanyar-nos”

Aquest diumenge comença la Festa Major de Santa Maria de Miralles, un dels municipis més petits, quant a habitants, de la nostra comarca. Amb en Pere Argelich, el seu alcalde, hem parlat del municipi i d’aquests dies de festa que s’acosten.

Aquests propers dies Santa Maria de Miralles celebra la seva festa gran. Com es presenta?
Sembla que es presenta molt bé sempre i quan el temps ens acompanyi perquè tots els actes que fem són a l’aire lliure. Des de la caminada, el sopar, el ball… tot es fa a l’exterior però com que sempre ho hem fet així esperarem que no plogui.

Hi ha alguna novetat a la Festa Major d’enguany?
Els actes més destacats són els sopars que fem a la fresca, l’actuació aquest any del Fel Faixedas, l’humorista i el ball, que no són novetats però sí que són molt participats.
Del programa cal destacar els jocs per a la canalla, que sempre tenen molt èxit. I com a novetat tindrem una exhibició de buggies 4×4 a la bòbila amb pilots professionals.

Per a la preparació de la Festa Major es compta amb la participació dels veïns?
La festa la prepara una comissió de festes mixta entre els veïns i l’Ajuntament però la nostra part és purament testimonial i tot el gruix de la festa el porta la comissió. Sense la participació de tothom la Festa Major no seria el que és.

Juntament amb Bellprat sou els municipis més petits de la comarca en nombre d’habitants. És difícil estar al capdavant d’un consistori d’aquestes característiques?
Molt difícil perquè els que estem a l’Ajuntament som policies, com metges, som bombers… som tot allò que la gent necessita. Hem d’estar a l’aguait de tot i sempre és complicat. I a més la gent quan necessita alguna cosa no truca a l’Ajuntament, truca al regidor, a l’alcalde, a qui estigui de torn o a qui trobin més aprop aquell dia, i sinó ens venen a veure a casa.

Per la Festa Major sol venir gent de la comarca?
Sí, sol venir gent de la comarca i sobretot venen gent que havien estat de Miralles i que han marxat i per la Festa Major tornen. No és una Festa Major massa gran però tothom n’està content.

Els municipis tan petits depeneu molt de les ajudes institucionals?
Evidentment necessitem ajuda econòmica i aquesta legislatura ha vingut pràcticament tota de la Diputació. La Generalitat ha estat aturada i les subvencions sempre tarden molt més. La Diputació és més àgil.

Fem un repàs d’aquesta legislatura que entra en el seu tram final. Quin balanç en fem?
He estat al capdavant de l’Ajuntament de Miralles una legislatura i mitja. Penso que durant aquest temps hem pogut dur a terme moltes coses gràcies als ajuts que ens han arribat, temes que teníem aparcats i que s’han anant desenvolupant. S’han arranjat diversos camins del municipi, dalt del castell que no s’hi havia fet res, s’ha fet el mirador, s’estan consolidant les restes del castell per a la seva conservació i sobretot el dia a dia del poble.
Hem tirat endavant totes les propostes que dúiem al nostre programa electoral i fins i tot alguna cosa més. Hem treballat segons les nostres possibilitats i tenim un Ajuntament completament sanejat.
També hem aconseguit unes parades d’autobús fixes perquè el vehicle que fa el transport públic d’Igualada a la Llacuna tingui els espais adients per recollir la gent. En total són quatre parades a les Quatre Carreteres, a l’Ajuntament, a cal Ramonet i al creuament de la carretera de Carme.
Gràcies a una subvenció que no hi comptàvem podrem canviar les finestres de l’Ajuntament per unes millors que permetran un bon aïllament a l’edifici.
Un altre tema interessant que durem a terme properament, concretament el proper 2 de setembre, és la primera edició d’un Festival de Jazz, que es farà al pati de les Antigues Escoles.

Pere Argelich té previst tornar-se a presentar?
No ho sé, encara m’ho estic pensant.

Un dels actius més importants del municipi és el seu entorn natural. Què en podríem destacar?
Miralles és paisatge. Els del poble no hi donem importància perquè és el que veiem cada dia, però tenim un entorn fantàstic, amb uns magnífics boscos, les dues rieres que porten aigua tot l’any. El municipi té diverses rutes senyalitzades per poder fer senderisme i molts punts alts des d’on es veu un magnífic panorama de la comarca i de Miralles.

Miralles forma part de l’Associació de propietaris forestals Serra de Miralles-Orpinell. Són importants aquest tipus d’ass ociacions?
Són molt importants per a la cura i neteja dels boscos perquè sinó els propietaris els deixen abandonats, perquè un bosc no és rendible i netejar-los costa diners. L’Associació rep una ajuda de la Diputació que li permet deixar els boscos nets, fet que és bàsic davant el greu perill dels incendis forestals.

Aquest darrer mig any la política catalana ha sofert molts trasbalsos. Estem en un moment polític molt delicat.
Sí, es presenta una tardor massa calenta. Penso que els polítics haurien de començar a parlar una mica entre tots a veure si aclarim la situació d’una vegada. La gent ja ha dit la seva.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Festival de Llegendes tanca edició amb 4.000 entrades venudes

El Festival de Llegendes de Catalunya tancava aquest diumenge la seva 13 edició amb el recompte de  gairebé 4.000 entrades venudes en un esdeveniment...

Igualada i San Mauro, enquadrats al mateix grup de Primera Catalana

La Federació Catalana de Futbol ha publicat aquesta setmana els grups de Primera Catalana de la propera temporada i el CF Igualada i la...

Dos detinguts per cometre set furts de catalitzadors de vehicles a Vilanova

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Igualada i de Reus van detenir el passat 28 de juny dos homes, de 39 i 50 anys,...

Masquefa planteja un model d’economia circular com a alternativa a l’abocador de Can Mata

La Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) va acollir dimecres 29 de juny l’acte de presentació de l’estudi d’alternatives a l’actual model de...

La colla gegantera del Bisbalet celebra el 20è aniversari

La Colla Gegantera del Bisbalet ha celebrat aquest dissabte un dels actes del seu 20è aniversari amb la trobada gegantera. Diverses colles de la...
Compartir