Per primera vegada es podrà donar plasma a Santa Margarida de Montbui

50

plasma

Avui divendres 10 d’abril Santa Margarida de Montbui acollirà per primer cop una campanya de donació de sang en què també es podrà fer donació només de plasma.
Per les proteïnes que conté el plasma, gràcies a aquestes donacions milers de malalts poden fer vida normal. Les donacions de plasma permeten tractar malalties com l’hemofília o ajudar a persones amb dèficits en el sistema de defenses així com amb problemes de coagulació.
Una donació de plasma és molt semblant a una de sang normal. El procés dura uns 30 minuts i la recuperació és gairebé immediata, i pot tornar a repetir la donació al cap de 15 dies. Es poden alternar les donacions de sang amb les de plasma sempre que, després d’aquesta, es respecti un interval mínim de 2 mesos. El procés és igual: respondre un qüestionari, una entrevista mèdica, la donació en si i el refrigeri per recuperar líquids.  Qualsevol donant de sang pot ser també donant de plasma, fins i tot les persones amb tendència a presentar anèmia, i tots els grups sangínis son vàlids, preferentment els grups B i AB, ja que el seu plasma és vàlid per a tots els malalts.
La campanya es durà a terme avui de les 17 a les 21 hores a la Vinícola, i qualsevol persona que hi vulgui participar ha de posar-se en contacte amb el Banc de Sang i Teixits al 93 557 3500 o a través del seu correu electrònic. Aquestes campanyes ja s’han dut a terme anteriorment a municipis com Berga, Esparreguera i Martorell. També es farà a Piera el pròxim 25 d’abril aprofitant la Fira del Sant Crist.