18.9 C
Igualada
Dissabte, octubre 24, 2020

Parlem de pintures amb Josep Vallès, gerent de Pintures Ralli

Parlem amb Josep Vallès i Mota, igualadí, gerent de Pintures Ralli. Pintures Ralli és una empresa dedicada a la venda i distribució de tot tipus de pintures amb més de vint anys d’experiència en el sector. Disposa d’unes modernes instal·lacions de més de 400m2 d’exposició, on s’hi pot trobar una àmplia gamma de pintures, parquets, papers pintats, maquinària i accessoris.

Ara és temps de repintar la llar aprofitant el bon temps, que es poden ventilar les cases sense patir pel sobrecost de la calefacció. Les cases de segona residència, netejar-les la cara i tenir-les a punt per tornar-hi a fer vida i gaudir de les vacances d’estiu. En parlem amb en Josep perquè ens doni idees i consells.

Us considereu drogueria o magatzem de pintures?
Actualment ens considerem magatzem de pintures, i tot i que, originalment els primers establiments que van començar a vendre pintura s’anomenaven drogueries. Tenint en compte que no només subministrem pintures sinó tot un seguit de productes i materials destinats a la decoració, com també per a desinfecció i neteja entre d’altres, anomenar només magatzem de pintures no recull tot aquest tipus de material. Arribat aquest punt podríem dir, que malgrat considerar-nos magatzem de pintures entraríem dins el concepte de drogueria.

Quina tipologia de productes comercialitzeu?
Gairebé tots els tipus de pintures ja sigui per a decoració d’interiors com exteriors, industrials, productes per la protecció i acabats en la fusta, i tots els complements per a poder realitzar els treballs de l’aplicació.

És important la gamma de colors?
Sí, és molt important. En tots acabats de pintura el que veiem i valorem al final és el color. En pintures i colors les cartes més importants i estandarditzades a nivell europeu són les NCS (Natural Color System) i la carta RAL (codis que defineixen un color).

Encara es fan parets estucades?
No és l’habitual, més aviat les tendències dels últims 15 anys ha sigut convertir les parets estucades per parets llises. Tot i així a la botiga encara tenim productes per poder realitzar estucats ja que a vegades pot ser una bona solució en parets no gaire uniformes i on no és possible realitzar una feina d’enguixat, i per a poder fer repassos en parets estucades.

Quines diferències hi ha entre les pintures sintètiques de les pintures plàstiques?
Resumint breument, la pintura plàstica és la que utilitzem per pintar parets i la pintura sintètica per pintar fusta i metalls. Ara bé dins la pintura plàstica n’hi ha de diferents tipus: viníliques, acríliques. I de les sintètiques actualment ja es poden substituir per productes en base aigua donant un resultat igual o millor i sobretot no tan tòxic per tant no tan sintètic.

Què són les pintures ecològiques i fotocatalítiques?
Les pintures ecològiques són les més respectuoses amb el medi ambient i amb els éssers vius, per tant el seu nivell de toxicitat i impacte en la natura és molt més baix.. Les fotocatalítiques tenen la capacitat d’eliminar les restes de contaminació, purificar les males olors i eliminar substàncies nocives per la salut.

Què són les pintures antihumitat?
Per definició són les pintures que eviten l’aparició de la humitat. L’origen de la humitat pot ser per capil·laritat, per condensació o per filtració. Segons l’origen d’aquesta hem de triar el producte més adequat.

I les pintures per façanes?
Són pintures o revestiments per a la protecció d’elements verticals. Són pintures on el més important és que siguin transpirables i molt impermeables a l’aigua de la pluja i que tinguin una alta duració per altres factors ambientals com seria la radiació solar.

Pintures per a paviments?
Són les pintures per pintar els terres. Principalment són per a usos industrials com magatzems, naus industrials, pàrquings… Dins aquests tipus de pintures en trobem de dues classes: les epoxis o de poliuretà.

Cal fer preparacions prèvies a l’aplicació de la pintura?
Sempre, no és el mateix fer el repintat d’una superfície on ja hi ha pintura o en una de nova on prèviament hi hauríem d’aplicar una emprimació.

Són molt importants les marques en el sector?
Sí, ho són. Com a venedors valorem les marques segons la qualitat dels seus productes, i el màrqueting que tinguin per publicitar-los perquè d’aquesta manera nosaltres disposem de catàlegs de colors, informació addicional i tècnica per posar a disposició dels nostres clients. També tenim molt en compte el servei que ofereixen.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...

Una sessió particular

Intensa, caòtica i productiva, serien tres adjectius per qualificar la sessió deliberativa sobre els Espais Oberts que va organitzar el Departament de Territori el...

S’ajorna l’estrena europea de l’Igualada Rigat

El Comité Europeu d’hoquei sobre patins ha decidit l’ajornament de dotze partits de les competicions continentals previstos per al pròxim novembre 7, “atenent la situació...
Compartir